Velikonoční výzdoba z filcu a látek: návod, jak si vyrobit.

Vytvořeno04.03.2016

Jak využít zbytky látek k vytvoření originální velikonoční dekorace

Velikonoce jsou časem radosti, kdy si můžeme užívat společnost rodiny a přátel. Proč si nevytvořit vlastní originální velikonoční dekoraci, kterou můžeme použít jako ozdobu na dveře nebo okno? Pokud máte zbytky látek nebo filcu, můžete je využít k tomu, abyste vytvořili krásné květiny, zajíčky, kuřátka a další ozdoby.

Pro vytvoření velikonoční dekorace budete potřebovat následující materiály:

  • Filc různých barev - můžete si vybrat různé barevné kombinace, které se Vám líbí.
  • Provázek, na který budete jednotlivé ozdoby z filcu našívat.
  • Jehlu a nit - budou potřebné k přišití ozdob na provázek.
  • Nůžky - budou potřebné k vystřižení tvarů z filcu.
  • Lepidlo nebo oboustrannou lepící pásku - pokud budete chtít, aby Vám ozdoby při šití držely lépe u sebe, můžete použít lepidlo nebo oboustrannou lepící pásku.
  • Tužku a papír - na nakreslení šablon.

Jak na to:

  1. Nakreslete si na papír tvar, který chcete vystřihnout z filcu. Můžete si vybrat květiny, zajíčky, kuřátka a další ozdoby.

  2. Překreslete si šablonu na filc a vystřihněte ji. Každou část ozdoby vždy vystřihněte dvakrát, aby bylo možné je poté sešít k sobě.

  3. Připravte si provázek v délce, která odpovídá velikosti dveří nebo okna, na které chcete ozdobu zavěsit. Na jednom konci provázku udělejte očko, kterým budete ozdobu připevňovat.

  4. Začněte přišívat ozdoby na provázek. Na obě strany přišijte barevný střed. K přichycení obou částí na provázek použijte lepidlo nebo oboustrannou lepící pásku a obě části obšijte k sobě.

  5. Pokračujte v šití ozdob na provázek v souměrných vzdálenostech a střídavě ozdoby na provázek přišívejte.

  6. Pokud máte zbytky látek z předešlých projektů, můžete je využít k tomu, abyste naši dekoraci ozvláštnili a dodali jí nadstandardní vzhled. Můžete například vystřihnout malé květiny z látek různých barev a přišít je na květiny z filcu, čímž vytvoříte pestrobarevné květy. Nebo můžete přišít několik korálků nebo perlí na zajíčka a kuřátko, čímž je ještě více zvýrazníte.

  7. Další možností, jak ozvláštnit naši dekoraci, je použít různé doplňky, které jsou k dispozici v hobbymarketech a specializovaných obchodech. Například můžete použít ozdobné knoflíky, které můžete přišít na květiny z filcu. Krajky a stuhy mohou být využity k tomu, aby jste vytvořili malé mašle, které připevníte k ozdobám. Nášivky s velikonočními motivy, jako jsou vajíčka nebo králíci, můžete přišít na zajíčka a kuřátko.

  8. Pro zvýšení pohodlí užívání dekorace můžete přidat drobné detaily, jako jsou ozdobné zipy, které umožní snadné připevnění a odejmutí dekorace z dveří nebo okna. Malé umělé květiny nebo květinové aplikace můžete připevnit na provázek mezi jednotlivými ozdobami, čímž vytvoříte zajímavý efekt.

Máme pro vás i několi dalších nápadů na velikonoční tvoření:

Zajíček z látky

Jeden z nejoblíbenějších motivů pro velikonoční dekorace je zajíček. Můžete vytvořit jednoduchou dekoraci pomocí bílého filcu nebo jiné bílé látky, která bude sloužit jako hlava zajíčka. Stačí vystřihnout tvar zajíčka z látky a připevnit hlavičku na vrcholu těla pomocí lepidla nebo špendlíků. Oči můžete nakreslit černým fixem a zajíčka ozdobit třeba stužkou nebo květinou.

Kuřátko z látky

Dalším klasickým motivem pro velikonoční dekorace jsou kuřátka. Z látek můžete vytvořit kuřátko, které bude vypadat jako malé ptáče. Stačí vybrat si barevnou látku, která Vám připomene peří, a vystřihnout tvar kuřátka. Poté můžete vyrobit roztomilé nožičky z drátu a připevnit je na spodní část těla. Oči a zobáček můžete nakreslit černým fixem nebo vyrobit z jiné látky. Kuřátko můžete ozdobit třeba malým květinkovým věnečkem.

Květiny z látky

Kromě zvířátek můžete z látek vytvořit také krásné květiny, které můžete použít jako součást vášeho velikonočního věnce. Můžete vyrobit květinu z kruhového kusu látky a nožiček z drátu. Rozdělejte kus látky na plochou plochu a na středu umístěte drobnou kuličku nebo perličku. Poté všechny konce látky nasaďte na nožičku a pevně ji spojte. Květinu můžete zdobit malými perlami, korálky nebo třeba pírky.

 

Veškeré návody jsou vhodné pro začátečníky, ale i pokročilé švadleny a kreativní nadšence. S použitím zbytků látek a doplňků můžete vytvořit krásné a originální dekorace nejen na Velikonoce, ale i na jiné svátky a příležitosti. Při práci s jehlou a nůžkami buďte opatrní a dávejte pozor na prsty. Doufáme, že Vám tyto návody na výrobu velikonočních dekorací pomohli a budeme se těšit na vaše tvoření v naši skupince šití na facebooku - Zašijte se s Terrymodou.

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení