Stále módní kostka

Vytvořeno10.03.2016

Nejznámější kostka světa má mnoho jmen a podob. První zmínka o kostkované látce se datuje v roce 1615 a pochází nejpravděpodobněji z britských kolonií v Indii a Indonésii. O sto let později se kostkované látky dostaly do francouzského města Vichy a vzor se převážně objevoval na ubrusech v kuchyních a dekoracích v obývacích pokojích, ale i na šatech.

 

Největší slávu kostkovaná látka zašila v 60. letech Hollywoodu. V této době se z kostkovaných látek nosili šaty, šortky, sukně, šátky přes plavky. Právě takový šátek přes plavky nosila Brigitte Bardot, ale i Marilyn Monroe, Katherine Hepburn či Grace Kelly propadly tomuto fenoménu kostkované látky. Kostkované látky nebyli záležitostí pouze žen, ale velice často se objevovala i na košilích mužů.

 

Od loňského roku kostkované látky opět patří mezi favority v našich šatnících. Opět se objevují u známých oděvních značek nejen kostkované kalhoty, šaty, ale i kabáty, košile a sukně.

 

Terrymoda také patří mezi fanoušky kostkovaných látek nejrůznějších barev a velikostí.  

zdroj: pinteres.com, google.pl

  

 

 

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení