Jarní ozdoby z filcu do květináče: návod, jak si ušít.

Vytvořeno24.03.2016

Návod na využití zbytků látek pro ozdoby do květináčů

Využití zbytků látek pro výrobu ozdob do květináčů je skvělým způsobem, jak dodat původnímu vzhledu květinových aranžmánu nový rozměr. V návodu jsou jednoduché kroky pro výrobu zajíčků, květin a kuřátek, které dodají nový rozměr vašim jarním květinám. Vyzkoušejte tento návod a vytvořte si své vlastní krásné dekorace pro váš domov. Návod je ideální i na velikonoční tvoření, do kterého můžete zapojit celou rodinu.

Potřebné materiály:

  • Zbytky látek, filcu v různých barvách a vzorech

  • Nůžky

  • Nit a jehla

  • Špejle

  • Papír a tužka na vytvoření šablon

  • Lepidlo nebo oboustranná lepící páska

Postup:

  1. Vytvořte šablony pro zajíčky, květiny a kuřátka na papíře. Nakreslete jednoduché tvary, které se budou snadno vystřihovat z látek.

  2. Použijte šablony na vystříhání tvarů z různých barevných látek. Pro každý tvar budete potřebovat dvě vrstvy látky.

  3. Položte vrstvy látek na sebe a mezi ně vložte špejli. Začněte prošívat okraje tvarů pomocí nitě a jehly.

  4. Pokud máte více tvarů, zkombinujte je podle svého výběru, abyste vytvořili zajímavé dekorace pro vaše květinové aranžmá. Použijte lepidlo nebo oboustrannou lepící pásku k připevnění tvarů k sobě.

  5. Vaše nové ozdoby jsou připraveny k použití. Zapíchněte je do květináčů nebo váz s jarními květinami, aby dodaly vašemu prostoru příjemnou a originální atmosféru.

Další typy ozdob z látek pro květináče:

  1. Ptáčci - Můžete vytvořit různé druhy ptáků, jako jsou vrabci, holubi nebo kanárci. Použijte šablonu na vystříhání tvarů z různých barevných látek. Poté prošijte kraje tvarů pomocí nitě a jehly a připevněte je k špejli. Vytvořte detaily jako jsou oči, zobáky a pera pomocí malých kousků látky a lepidla.

  2. Vlajky - Vytvořte vlajky různých velikostí a barev, které můžete připevnit k špagátu a pověsit nad květinovým aranžmá. Použijte šablonu na vystříhání tvarů z látek, které se hodí k barevnému schématu vašeho interiéru nebo ke květinám. Vlajky můžete zdobit lemováním z jiné látky nebo aplikovat písmena nebo symboly.

  3. Motýli - Motýli jsou další skvělou volbou pro dekorace květinových aranžmá. Použijte šablonu na vystříhání tvarů z různých barevných látek. Poté prošijte okraje tvarů pomocí nitě a jehly a připevněte je k špejli. Vytvořte detaily jako jsou antény a křídla pomocí malých kousků látky a lepidla.

  4. Srdce - Pokud hledáte romantickou dekoraci pro váš květinový aranžmá, vytvořte srdce z různých barevných látek. Použijte šablonu na vystříhání tvarů z látek, které se hodí k barevnému schématu vašeho interiéru nebo ke květinám. Srdce můžete zdobit například třásněmi nebo flitry.

Tyto dekorace můžete použít i samostatně, nejen jako doplněk květinového aranžmá. Vytvořte z nich například girlandy nebo pověste ptáčky na větev jako dekoraci pro váš interiér. Vyzkoušejte svou kreativitu a vytvořte si vlastní unikátní dekorace z látek. Pokud už jste vyzkoušeli návod na výrobu zajíčků, květin a kuřátek, můžete využít stejné látky a stejné barvy, které jste použili při výrobě těchto ozdob, pro vytvoření dalších dekorací:

Využití zbytků látek pro výrobu dekorací je jednoduchý a kreativní způsob, jak přidat nový rozměr k vašim květinovým aranžmá. Použijte různé látky, barvy a tvary, aby vaše ozdoby byly jedinečné a originální. Vyzkoušejte tento návod a vytvořte si vlastní krásné a originální ozdoby pro váš domov.

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení