4 vychytané tipy, jak mixovat vzory a odvázat se ve všední den

Vytvořeno18.02.2015

Je to módní, ale taky ošemetné. V časopisech a na modelkách vypadá mixování různých vzorů, textur a druhů látek skvěle a svěže, ale ve skutečném životě to může dopadnout katastrofou. Proto vám přinášíme čtyři zaručené tipy a rady, jak si s mixováním vzorovaných látek poradit.

 

1) Kombinujte barvy, nikoli vzory!

   

Většinou se vyplácí sladit barvy. Je důležité, aby jste nepůsobili, jako když pejsek a kočička vařili. Kontrasty v módě jsou sice vždy zábava, ale když mají látky odlišné vzory je třeba držet barevnost modelu na uzdě a kombinovat podobné a k sobě jdoucí barvy. Důležitým pravidlem také je nenechat mezi sebou vzory bojovat. Jeden by měl být hlavní velký a ostatní potom už o trochu menší a zdrženlivější.

 

2) Míchejte geometrické vzory, je to jednodušší a efektivnější!

 

Zejména pruhy, tečky nebo kostky jsou vhodné k promixování s dalšími vzorovanými látkami. Tyto základní geometrické vzory jsou jednoduché a neutrální a skvěle ladí se složitějšími květovanými, či zvířecími tisky. Navíc tyto kombinace nepůsobí až tak divoce, a tak například v kostko-květovaných šatech můžete vyrazit kamkoliv. Fajn jsou také kombinace geometrických motivů mezi sebou. Roztomilé jsou dohromady třeba tenké proužky a velké puntíky, velký květovaný vzor s malými puntíky, nebo malá kostka s velkými proužky.

 

3) Vemte v úvahu i velikosti vzorů!

 

Mixovat můžete i stejné vzory různých velikostí. Třeba tenký proužek s tlustým nebo malé tečky s velkými a podobně. Ale vyhněte se tomu být stejná od hlavy až k patě, všeho s mírou. Je fajn mít proužkované tričko s jinak proužkovanou sukní, ale sako už by bylo moc. Všechny mixové vzorované modely je obecně dobré doladit nějakým jednobarevným jednoduchým prvkem.

 

4) Nezapomínejte na materiál!

 

Míchat se dají nejen vzory a motivy, ale také textury a druhy látek. Například můžete nosit robustní vlněný svetr s koženkovými úzkými kalhotami, nebo satén s kožešinou. Odvážlivci můžou zkombinovat jak texturu látky, tak různé tisky. Záleží jen na tom, jak moc věříte svému módnímu instinktu.

 

 

Doufáme, že jsme vám s mixováním vzorovaných látek, alespoň trochu poradili. Ale nezapomínejte na nejdůležitější věc, a to že se v tom musíte cítit pohodlně hlavně vy, na ostatních nezáleží. Tato móda je hlavně o tom být svěží, pobavit sebe a své okolí a odvázat se od stereotypů!:)

 

 

foto:pinterest.com

 

I've been trying to mix patterns but don't dare yet :S or dont know how to do it, this pic gave me lots of inspiration, to see more about my style go to whynotmexico.blogspot.comJamie Chung spotted in Banana Republic x Marimekko midi skirt and sweater.Mix and match clothing in new ways - photo prshots archives - CLICK TO READ about ways to save money on fashion at http://boomerinas.com/2012/12/how-to-save-money-on-clothes-style-16-ideas-for-women-over-40-50-60/Wanted - floral pencil skirt in the perfect print

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení