6 klíčových kousků šatníku, které nemusíte kupovat, ale můžete si je ušít doma

Vytvořeno19.08.2014

Je těžké být, co se ohledně oblečení týče, praktickou ženou. Často se nám stává, že po otevření šatníku v něm nacházíme jen hromadu nepoužitelných kousků a ne a ne najít to pravé ořechové, což nás nutí jít nakupovat, takže se nacházíme v začarovaném kruhu, kdy nikdy nemáme dost. Ale existuje pár zásadních kousků šatníku, se kterými se vám tohle nikdy nestane. Protože jsou praktické, vždy módní a dokonale se přizpůsobí každé situaci.

  1. Černé sako

Nepodceňujte nikdy staré dobré sako. Může se někdy zdát nudné nebo moc upjaté, ale opak je pravdou. Dobře padnoucí sako a nemusí být nutně černé barvy, by mělo být stálým kamarádem vašeho šatníku. Hodí se ke všemu a i s obyčejnými džínami dokáže vytvořit obstojný model. Ideálními látkami na saka jsou kostýmovky a samozřejmě nesmíme zapomenout na podšívky, s originální podšívkou je i černé sako designovou záležitostí.

  1. Padnoucí džíny

Pokud je opravdu těžké strefit se někde do černého, je to u džín. Obvykle trvá roky, než si najdete ty pravé, které perfektně sednou, lichotí vaší postavě, jsou pohodlné a nestojí milion dolarů. Zkuste si je radši ušít, sama sobě budete nejlepším výrobcem. Džínoviny›

  1. Malé černé

Ikonické malé černé zachrání vás na každé společenské akci, ušetří vám nervy a nikdy nezklamou. Nedávno se mi stalo, že mi kamarádka napsala, že její šatník tento kousek postrádá. Na nic jsme nečekali, ihned koupili látku a dali se do šití klasických černých malých. Šaty by měly mít ideálně pouzdrový střih s délkou po kolena, ale je jen na vás jakou podobu si zvolíte. Látky ›

  1. Jednoduchá basic trička

Klasická obyčejná jednobarevná trička, by měla být alespoň v základních barvách bílé, šedé a černé všude. Jde o základní stavební kámen, můžete je zkombinovat s čímkoliv nebo použít na podvlíknutí. Materiál›

  1. Pouzdrová sukně

Pouzdrová sukně je téměř stejně nepostradatelná jako malé černé. Dobře padnoucí pouzdrovka a je jedno jestli si zvolíte délku nad nebo pod kolena, je materiálem jak k modelu do práce (spolu s košilí/halenkou), tak večer do baru (s tričkem s potiskem/topem) nebo s dětmi na zmrzlinu.

  1. Košile

Není asi potřeba vysvětlovat. Bílá košile je jednoduše nepostradatelnou nutností jak každého muže, tak každé ženy.

Nakonec důležitá rada: Investice do kvality materiálu, střihu a nití se vám u těchto kousků vyplatí. Lepší mít jednu pořádnou dražší košili, než dvacet nepoužitelných levných.

Foto:elle

02

04

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení