Blíží se svátek všech zamilovaných

Vytvořeno27.01.2016

Svátek svatého Valentýna patří všem zamilovaným. Obchody se plní srdíčky, andělíčky, přáníčky a vším co je spojováno s láskou a romantikou. Jak tento svátek vznikl?

 

Svátek všech zamilovaných se slaví v anglosaských zemích každoročně 14.února. K tomuto dni se vztahuje spousta legend, které vyprávějí o vzniku svátku svatého Valentýna. Jedna z legend je o vložení lístečku se jmény dívek do urny. Muži si tahali lístečky se jmény a tu dívku, kterou si vytáhli se pro následují rok stala jejich miláčkem.

 

Další legenda vypráví o knězi Valentýnovi, který vzdoroval svému vládci a tajně oddával zamilované páry. Claudius II. Valentýna uvěznil a později i 14.února popravil. Právě v tento den vznikl romantický svátek Valentýn.

 

Dnes se po celém svět posílají zamilovaná přáníčka a ženy dostávají kytice růží. Obchody je vše v odstínech červené a růžové barvy. Tento den je především svátek přátelství, porozumění a lásky.

zdroj: wikipedie.org, google.com

 

     

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení