Boho styl v Terrymodě

Vytvořeno27.04.2017

Pruhy a proužky ve stylu indiánském, Aztéckém, nebo bohémské. Je pouze na Vás jak jim budete říkat, ale jedno mají společné – hodí se na nespočet věcí, které mají široké uplatnění.

Zamilovali jste si tento styl? Tkané barevné pruhy v úchvatných kombinacích, které v e-shopu naleznete v kategorii indiánské látky. Látky jsou nádherné, příjemné na omak, pevné, ale přesto měkké.

Jak se o indiánskou látku starat a šít?

Indiánská látka je vysoce ceněna pro svou výjimečnou odolnost a flexibilitu, což ji činí ideální pro širokou škálu šicích projektů. Tato látka je často používána pro výrobu tradičních oděvů, výzdoby a artefaktů, ale je také oblíbená pro moderní oděvní a dekorativní výrobky.

Při šití s indiánskou látkou je důležité volit správné nástroje. Jehly střední velikosti jsou obecně nejlepší volbou, protože indiánská látka může být poněkud tuhá. Použití silné nitě je také doporučené, aby se zajistilo, že švy zůstanou pevné a odolné. Přestože může být možné šít tuto látku ručně, využití šicího stroje může usnadnit a zrychlit proces.

  • Zpracování indiánské látky

Indiánská látka je obecně snadno ovladatelná a může být bez problémů stříhána a šita. Přestože lepení této látky není běžnou praxí, v některých případech může být lepení použito pro vytváření dekorativních detailů.

  • Údržba a zacházení s indiánskou látkou

Indiánská látka je ceněna pro svou odolnost, ale jako všechny textilie, i tato vyžaduje správnou údržbu a zacházení, aby zůstala v dobrém stavu.

  • Praní indiánské látky

Při praní indiánské látky je nejlepší držet se nízkých teplot a jemných cyklů praní. I když tato látka je odolná, příliš silný cyklus nebo vysoké teploty mohou poškodit její strukturu a barvy. Je také důležité používat jemné prací prostředky, které neobsahují bělicí složky.

  • Žehlení Indiánské Látky

Při žehlení indiánské látky je důležité nastavit žehličku na střední teplotu a používat páru s mírou. Toto pomůže minimalizovat možnost poškození látky. Stejně tak je doporučeno používat kvalitní podložku při žehlení, aby se zabránilo přímému kontaktu žehličky s látkou a potenciálnímu poškození.

  • Sušení indiánské látky

Sušení indiánské látky vyžaduje také speciální pozornost. Pokud je to možné, doporučuje se sušit tuto látku přirozeně na vzduchu. Použití sušičky může být možné, ale mělo by se nastavit na jemný a nízkoteplotní režim, aby se zabránilo poškození. Je také důležité vyhnout se přímému slunečnímu světlu při sušení, jelikož to může vyblednout barvy látky.

  • Skladování indiánské látky

Skladování indiánské látky vyžaduje prostředí, které je suché, chladné a mimo přímé sluneční světlo. Toto pomáhá udržet barvy živé a zabraňuje poškození struktury látky. Složení látky by mělo být volné, aby se zabránilo vytváření záhybů a tím zůstala látka hladká. Konečně, ochrana proti škůdcům jako jsou moli je důležitá, pokud je látka skladována na delší dobu.

Výroba a zpracování indiánské látky

Indiánská látka je unikátní materiál, který se vyrábí z přírodních surovin. Především se používá bavlna, která je zdrojem pro tkaniny, jež jsou měkké, odolné a absorbují vlhkost. Kromě toho, tento materiál často využívá přírodní barviva pro jeho jedinečné a pestré vzory. Syntetické a recyklované materiály se obecně v indiánské látce nepoužívají, jelikož tradiční výrobní postupy odrážejí hluboký respekt k přírodě.

Výrobní proces indiánské látky je složitý a často zahrnuje ruční práci. Tkaní je běžnou metodou, která zajišťuje odolnost a dlouhou životnost látky. Pletení a netkané textilie nejsou v indiánské látce často používány, protože jejich výrobní procesy nejsou tradiční pro tento druh materiálu.

Co z takových úžasných látek ušít?

Tady se meze nekladou, protože budou fantasticky vypadat na sukních, šatech, sáčkách, ale i na doplňcích. Ono vyjít si v botkách, nebo s kabelkou v indiánském stylu rozveselí chmurné ulice měst. Indiánské látky nejsou ideální pouze na oblečení, ale i na dekorace do interiérů a exteriérů. Polštářky, stínítka, lampičky, koberečky, nebo přehozy přivodí Vám i každé návštěvě úsměv na rtech.

O indiánských látkách v bohémském stylu by se mohlo psát dlouhé a dlouhé články, ale nejlépe o nich promluví fotky s ušitými věcmi.

foto zdroj: Stitched byyou

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení