Co o nás barvy vypovídají a kam je vhodné je vzít?

Vytvořeno24.04.2015

Co o nás barvy vypovídají a kam je vhodné je vzít?

Každá barva vyzařuje naši náladu a již po probuzení je u většiny z nás poznat, po čem v šatníku sáhneme. Tato starost odpadá všem ženám, které si večer před spaním připraví oblečení na druhý den. Přesně takovým ženám mi ostatní závidíme. Kromě této skupiny je ještě jedna a tou jsou ženy s šatníkem v bílé a černé barvě. Takové ženy to mají jednoduché s rozhodováním. Nemusí řešit co se hodí ke žluté halence, jakou barvu saka si vzít k těm novým modrým šatům a zda se boty v tělové barvě hodí k vzorované sukni. Pokud nepatříte ani mezi jednu skupinu a Váš šatník hýří barvami a každé ráno spojíte před svým šatníkem a přemýšlíte nad tím co si dnes vezmete za barvu, pak tento článek je určen právě pro Vás.

Pokud se po ránu usmíváte, naše oko padne na jasné, zářivé barvy oblečení, ale s opačnou náladou na bodu mrazu sáhneme po smutných, neutrálních barvách a nechceme být vidět. Pokud chcete aspoň trochu ovlivnit svoji náladu, nebo lidí okolo sebe, máme tu pro Vás malý přehled barev co vypovídají o naší náladě.

 

Přehled barev:

Černá

Je smutnou barvou, přesto elegantní, vhodnou na každou příležitost. Černou barvu si můžete vzít na pracovní pohovor, schůzku, nebo tam kde je potřeba dodržet dress code. Přeci jenom už Coco Chanel tvrdila, že malé černé bychom měly mít každá ve skříni, protože nikdy nevíte, kdy je budete potřebovat.

Šedá a antracitová

Stále patří mezi smutné barvy, které jsou neutrální. O této barvě se říká, že pokud ji máte na sobě, ostatní jsou k vám více otevření a přístupnější.

Modrá

Patří mezi barvy, ve kterých budeme vypadat klidně, spolehlivě, empaticky a důstojně. Pokud se půjdete někam představit, modrá barva bude ideální volbou.

Zelená

O této barvě se říká, že uklidňuje. Určitě si každý vzpomeneme, když nám někdo říkal “koukni se do zelené a uklidníš se“. Zda se zrovna po ránu necítíte ve své kůži, sáhněte právě po této barvě. Budete vypadat uvolněně, bez stresu a pokud vás čeká něco důležitého, je to ideální barva.

Žlutá 

Tato barva patří mezi optimistické a pokud máte dobrou náladu, určitě po ní sáhnete. Tato barva dokáže nejen projasnit celý den a dodá potřebnou energii, elán.

Oranžová

Veselá a optimistická barva, která podporuje komunikaci, intelekt a rozzáří šedivé dny.

Červená

Energická, sebejistá, ale i vášnivá barva. Pokud si chcete získat něčí pozornost, červená barva bude tou správnou volbou.

Růžová

Romantická barva, často nazývaná za naivní. Pokud ji zvolíte ve světlejší barvě je možné ji využít na spoustu příležitostí a budete vypadat velice něžně.

Fialová

Tato barva patří mezi motivační, vitální, doporučována na pracovní schůzky a prezentace. Vzniká promícháním energetické červené a klidné modré a od každé barvy si vybrala ty nejlepší vlastnosti.

Bílá

Neutrální barva, kterou lze dobře kombinovat se všemi ostatními a jakmile začne sluníčko pálit v ulicích ji vidíme velice často.

 

Každá barva má své dobré i špatné vlastnosti. Nejdůležitější je se v barvě cítit dobře, i když se za ní budeme schovávat. Protože třeba druhý den vyrazíme v duhovaném svetru.  

zdroj foto: cs.wikipedia.org

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení