Francouzský styl pro všechny prosím aneb trenčkoty

Vytvořeno26.03.2014

Nadčasová klasika, která nikdy nevyjde z módy a s kterou nemůžete snad nikdy nic pokazit, to jsou trenčkoty neboli baloňáky.

Již přes sto padesát let se trenčkoty neboli původně pláště proti dešti těší svému místu na výsluní. Každoročně se objeví v kolekcích nejednoho slavného módního domu a i přesto že někdy ztratí svoji skromnou eleganci a stane se z něho extravagantní kousek, je to stále náš starý známý francouzský kamarád. Trenčkot by měli mít ve své skříni jak páni, tak i dámy. Nejenže je unisex, ale trenčkot můžete také vytáhnout v každém věku ať jako školačka, maminka nebo babička.

Poradíme vám pár dobrých rad, jak by správný jarní plášť měl vypadat. Za prvé dvouřadové zapínání  a úzké rukávy jsou základem. Nic nezkazíte ani optimální délkou po kolena. Nakonec přichází dilema z jakého materiálu si trenčkot pořídit a ještě větší problém přichází při rozhodování, jestli zůstat u klasické camel (béžová) barvy nebo se vrhnout do odvážnějších barevných kombinací či dokonce vzorů. Je jasné že camel varianta s vámi bude až do hrobu a na ulici ani neoslní ani neurazí, prostě stará klasika. Rizikem u odvážnějších kombinací je, že se vám brzy okoukají. Na druhou stranu ale budete nepřehlédnutelná a trendy. Momentálně letí odvážné varianty jasných barev, výrazných potisků, proužků a transparentních (průhledné) provedení.

Podívejte se nejdříve na inspiraci z americké elle. A nakonec si můžete vybrat látku pro vás u nás a pustit se do šití. Jaro už je totiž téměř tady a bez trenčkotu se nedá přežít!:)

Látky:

Bavlna›

Bavlněný streč

Džínovina›

Foto: elle.com

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení