Halloween svátek duchů

Vytvořeno28.10.2015

Helloween

Každý rok 31.října se slaví anglosaský lidový svátek Helloween. Právě v tomto dni se v ulicích před domy rozsvítí dýně, aby se zahnali zlý duchové a veškeré děti se obléknou do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s koledou o sladkosti. S tímto den je spojena spousta tajemství, pověr a zvyků, které se zachovávají až do dnešní doby.

Kořeny tohoto svátku sahají až do dob před naším letopočtem, kdy Keltové tento den slavili příchod nového roku. Tradice tohoto svátku jsou nejvíce rozšířeny v Americe a dostali se tam díky přistěhovalcům z Irska, kteří vyřezávali strašidelné obličeje do řepy.

 

Vyzdobte si svoje domovy originálními a tématickými doplňky, na které je možné použít spoustu . Na výzdobu je možné použít jednobarevný filc v dvou různých tloušťkách a nebo pouze kostičky o velikosti 20x30cm, kterými vše dozdobíte. Kromě filcu může být na výzdobu použit i fleece, který se netřepí a nemusí být začišťóván. V kreativitě se meze nakladou a proto si vytvořte svoji originální výzdobu k nadcházejícímu Halloweenu.

 zdroj foto:pinterest.com 

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení