Jak vybrat správný střih a materiál na společenskou sukni

Vytvořeno30.12.2018

Oslavy Nového roku a plesy za rohem to je ideální příležitost pro novou sukni!

 

Osobně sukně miluju. Dlouhé, midi i krátké, z tylu, úpletu, taftu, saténu, z čehokoliv. Sukně je základním prvkem šatkníku, dá se zkombinovat s košilí, či halenkou a vyjít v ní do divadla, na ples nebo svatbu a nebo k ní vzít tílko a svetr a rázem můžete do ulic, kaváren, kina nebo do práce.

 

Nejuniverzálnější délkou je midi, ta sahá do půlky lýtek, hodí se kamkoliv a pro jakýkoliv střih! 

 

Střih i délku je důležité si vybírat podle typu postavy a výšky. 

 

Na obrázku může být: 1 osoba, směje se, pruhy

 

Áčková a pouzdrová sukně

 

Všestranná áčkovka a pouzdrovka jsou nejoblíbenější střihy sukní vůbec. Délku sukně volte podle toho jakou část postavy chcete zvýraznit a nebo skrýt. V dlouhé áčkové sukni z taftu, či saténu zazářite na každém plesu, je jednoduchá, dobře se šije a snadno se kombinuje. Navíc s jiným vrškem budete mít pokaždé trochu jiný model.

Pouzdrová kratší sukně, či šaty vypadá skvěle na všech postavách a vhodným materiálem mohou být kostýmovky, či extravagantní flitrované látky.

 

Na obrázku může být: stojící lidé

 

Balonová sukně a sukně s volány

 

Volány jsou ženským prvkem a jsou vhodné pro postavy typu přesýpacích hodin, hrušek i jablíček. Záleží ovšem na materiálu a provedení. Pokud máte nadváhu a nechcete přitahovat ještě více pozornosti, je dobré udělat volán ze splývavé látky.

Balonovky se hodí především pro hubené postavy a hubené nohy.

 

Není dostupný žádný alternativní text.Na obrázku může být: stojící lidé

 

Zavinovací a kolová sukně

 

Zavinovací a kolové sukně sluší všem postavám a to ve všech délkách. Ideální jsou splývavé a měkké materiály

 

Na obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí a stojící lidéNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, stojící lidé a venku

 

Jednobarevné sukně jsou lehčeji kombinovatelné a méně se okoukají, ale není tabu zvolit ani pestrobarevný vzor třeba na černém podkladě. Záleží jen na Vás. Stejně tak je vaší volbou jestli zvolíte tyl, kostýmovku, úplet, bavlnu, taft, satén, krajku, či jakoukoliv jinou látečku. Důležité je jen jedno, aby se Vám líbila a cítila jste se v ní pohodlně. :)

 

Na obrázku může být: stojící lidéNa obrázku může být: jeden člověk nebo víc lidí, stojící lidé a uvnitř

Na obrázku může být: 5 lidí, smějící se lidé, stojící lidé

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení