Stylové tričko s vodou na předním díle: návod, jak si ušít.

Vytvořeno15.06.2016

Jak ušít krásné a pohodlné tričko s krátkým rukávem a zajímavě ozdobeným předním dílem? V dnešním článku se to dozvíte. Pro tento projekt budete potřebovat strečový nebo bavlněný úplet, šicí nit, lepící tužení, jehly a špendlíky. Následujte náš návod krok za krokem a vytvořte své vlastní originální tričko, které bude perfektním doplňkem vašeho šatníku. Navíc se podíváme na různé varianty triček a nápady na využití zbytků látek pro originální doplňky.

Proč právě zvolit úplet

Jersey je druh úpletového materiálu, který je velmi pružný a pohodlný. Vyniká svou odolností proti mačkání a je ideální pro šití triček, tílek, šatů nebo legín. Jersey je k dispozici v různých tloušťkách a může být vyroben z bavlny, viskózy, polyesteru nebo směsi těchto materiálů.

Návod na tričko s krátkým rukávem a s ozdobeným předním dílem s vodou

Na tričko budeme potřebovat:

1 m strečového nebo bavlněného úpletu

šicí nit

lepící tužení

jehly a špendlíky

Postup:

  1. nejprve si připravíme střih

  2. střih si položíme na látku, obkreslíme a vystřihneme potřebné díly

  3. nejprve si na předním díle zahneme do rubu přídavek na vodu a přišijeme malý díl k přednímu dílu

  4. v dalším kroku si sešijeme náramenice a boky. Vzniklé švy začistíme a sežehlíme směrem do rubu

  5. vzniklý výstřih si začistíme šikmým proužkem ustřiženým z šitého materiálu, který všijeme z lícu do rubu

  6. jako poslední krok si začistíme a zahneme dolní okraj a okraje rukávů, které prošijeme v libovolné šíři

Další varianty triček ze stejné látky, barvy a vzoru

Tričko s jednoduchým střihem a kulatým výstřihem

Tato varianta je ideální pro začátečníky, kteří se chtějí naučit šít jednoduché tričko. Tričko má kulatý výstřih a krátké rukávy. Střih je rovný a jednoduchý, což usnadňuje šití. Tričko může být vyrobeno z bavlněného úpletu nebo jiného měkkého a pružného materiálu. Tato varianta je vhodná pro každodenní nošení a je komfortní pro různé aktivity.

Tričko s raglánovými rukávy a ležérním střihem

Varianta je určena pro mírně pokročilé švadlenky, které se chtějí naučit šít tričko s raglánovými rukávy. Raglánové rukávy poskytují větší volnost pohybu a dávají tričku sportovní vzhled. Střih je ležérní a pohodlný, což je ideální pro aktivní životní styl. Tričko může být vyrobeno z bavlněného úpletu nebo jiného pružného a prodyšného materiálu.

Tričko s asymetrickým lemem a dlouhými rukávy

Pro pokročilé švadlenky nabízíme návod na tričko s asymetrickým lemem a dlouhými rukávy. Asymetrický lem dodává tričku originální a moderní vzhled. Dlouhé rukávy jsou ideální pro chladnější dny nebo večerní procházky. Tričko může být vyrobeno z bavlněného  a viskózového úpletu, který poskytuje dostatečnou pružnost a pohodlí při nošení. Tato varianta je vhodná pro ty, kteří hledají netradiční a stylový oděv.

Tričko s V-výstřihem a kontrastním lemováním

Tato varianta představuje tričko s V-výstřihem a kontrastním lemováním, které je určeno pro zkušenější švadlenky. V-výstřih dodává tričku elegantní vzhled, zatímco kontrastní lem dodává zajímavý designový prvek. Tričko může být vyrobeno z bavlněného úpletu nebo jiného pružného a pohodlného materiálu. Tato varianta je ideální pro ty, kteří hledají stylové a elegantní tričko pro různé příležitosti.

Tričko s polokruhovým prošíváním a 3/4 rukávy

Pro zkušené švadlenky přinášíme návod na tričko s polokruhovým prošíváním a 3/4 rukávy. Polokruhové prošívání na předním díle trička přidává vizuální zájem a strukturální prvek. Tričko může být vyrobeno z bavlněného úpletu nebo jiného pružného a odolného materiálu. Tato varianta je vhodná pro ty, kteří hledají jedinečný a sofistikovaný design pro své oblečení.

Tričko s límečkem a knoflíkovou legou

Tato varianta je určena pro pokročilé švadlenky, které se chtějí naučit šít tričko s límečkem a knoflíkovou legou. Límeček a knoflíková lega dodávají tričku elegantní a klasický vzhled. Tričko může být vyrobeno z bavlněného úpletu nebo jiného pružného a prodyšného materiálu. Tato varianta je ideální pro pracovní prostředí nebo formálnější příležitosti.

V závěru si vyberte variantu, která nejlépe vyhovuje vašim šicím dovednostem a preferencím. Ať už jste začátečník nebo zkušená švadlena, možností je celá řada. Vytvořte si unikátní tričko, které vám bude padnout jako ulité a bude se skvěle kombinovat s vaším šatníkem.

Sukně a šaty ze stejné látky, barvy a vzoru

V předchozím návodu jsme se zaměřili na šití trička s krátkým rukávem. Nyní se podíváme na nápady, jak využít zbytky látek a další materiály pro originální úpravy, které zvýší použitelnost a komfort užívání.

  1. Sukně s volány - sukně s volány z úpletového materiálu je skvělou volbou pro letní šatník. Volány dodají sukně živost a hravost, což je ideální pro pohodové letní dny. Sukně s volány se dobře hodí k tričku ze stejné látky, barvy a vzoru, což vytváří stylový a ucelený vzhled.

  2. Letní šaty s páskem - letní šaty s páskem ze stejné látky, barvy a vzoru jako tričko jsou ideální volbou pro teplé dny a večerní procházky. Pásek vytváří zvýraznění pasu a dodává šatům ženský a elegantní vzhled. Tyto šaty se hodí pro různé příležitosti, od každodenního nošení po slavnostnější události.

  3. Sukně s A-střihem - sukně s A-střihem ze stejné látky, barvy a vzoru jako tričko je klasickou volbou pro elegantní a sofistikovaný vzhled. A-střih sukně je univerzální a lichotivý pro různé postavy. Sukně se dobře hodí k tričku ze stejné látky, což vytváří harmonický a stylový celek.

  4. Šaty s krátkými rukávy - šaty s krátkými rukávy ze stejné látky, barvy a vzoru jako tričko jsou pohodlnou a praktickou volbou pro letní období. Krátké rukávy dodávají šatům lehkost a prodyšnost, což je ideální pro horké dny. Tyto šaty mohou být nošeny jak na každodenní výlety, tak na večerní akce.

Jak ozdobit trika a šaty

Ozdobné kapsy

Použijte zbytky látek k vytvoření praktických a stylových kapes na tričku. Je možné přidat kapsu na prsou nebo bok. Pro zajištění, že kapsy zůstanou zavřené, můžete přidat suchý zip, zip s pojezdem nebo malý knoflík s poutkem.

Aplikace a nášivky

Nášivky a aplikace jsou skvělým způsobem, jak oživit jednoduché oblečení. Zbytky látek můžete použít na vytvoření originálních nášivek ve tvaru květin, zvířat, geometrických tvarů nebo jiných motivů. Nášivky pak přišijte na tričko nebo jiný oděv.

Ozdobné prvky

Zbytky látek, pásky, stuhy, krajky, korálky, perly a další materiály mohou posloužit jako krásné ozdoby pro oblečení. Ať už jde o dekorativní lemy, náramky, náhrdelníky nebo brože, možností je celá řada.

Květinové motivy

Květinové motivy dodají oděvu romantický a ženský vzhled. Zbytky látek můžete využít k vytvoření malých umělých květin, které následně připevníte na oděv formou brože nebo aplikace. Ozdobné květiny mohou být také vytvořeny z krajek, stužek nebo korálků.

Vytvořte si jedinečný oděv s využitím zbytků látek a dalších materiálů, které máte po ruce. Tato drobná vylepšení zvýší komfort, použitelnost a estetickou hodnotu oblečení. Při práci s látkami buďte kreativní a experimentujte, výsledek vás jistě potěší

zdroj foto: MYIMAGE

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení