Mušelín si miminka zamilují

Vytvořeno02.06.2017

Mušelín naše babičky a maminky znaly v podobě plen, nebo mazlících dek pro své děti a vnoučata. Pár let uběhlo a dnes se z mušelínu stává módní záležitost, který vykouzlí úsměv každému dítěti.

Jak je možné, že to mušelín dokáže?

Na to je jednoduchá odpověď. Postačí se pouze jednou dotknout příjemného mušelínu a pocítit jeho hebkost, lehkost a příjemnou měkkost, kterou budete okouzleni a Vašemu dítěti nebudete chtít dopřát již nic jiného.

Mušelín se opět stal oblíbenou látkou na výrobu dětského oblečení, hraček, dek do kočárků a postýlek.

Vlastnosti mušelínu

VlastnostPopis vlastnostiIntenzita (1-5)
Pocit na omak Velmi měkký a hladký na dotek 5
Savost, absorbce Vynikající schopnost absorbovat vlhkost 5
Hmotnost a hustota Velmi lehký a méně hustý materiál 5
Estetický dojem Jemná, lehká tkanina s krásnou texturou 4
Barevná stálost Dobrá barevná stálost s pravidelným praním 3
Tvarová stálost, pružnost Dobrá tvarová stálost a pružnost 3

 

Výjimečné vlastnosti mušelínu ocení nejen děti, ale i maminky. Mušelín je velice nenáročný na údržbu a stále opakující se praní mu neublíží, ale díky tomu získává na větší jemnosti. Výjimečnost mušelínu se skrývá v navzájem provázaných nití, které látce dodávají na vzdušnosti.

Jak šít a starat se o mušelín

Mušelín je lehký a vzdušný materiál, což ho činí ideálním pro výrobu oblečení určeného pro teplé a vlhké podmínky. Díky své lehkosti a prodyšnosti je skvělou volbou pro šití letního oblečení, například šatů, sukní, halenek a košil.

Když šijete s mušelínem, je důležité vybrat správné nástroje. Vzhledem k jemnosti a lehkosti mušelínu je vhodné použít jehly a nitě vhodné pro jemné tkaniny. Co se týče šicího stroje, je vhodný jakýkoli typ, který umí zacházet s lehkými tkaninami.

Zpracování materiálu

Mušelín je relativně snadné stříhat a šít, ale je třeba být opatrný, aby se tkanina neposunovala nebo neprotáhla. Mušelín se nesmí lepit, protože lepidlo by mohlo zanechat viditelné skvrny na tkanině.

Údržba a zacházení s mušelínem

I když je mušelín jemný a vzdušný materiál, je také poměrně odolný a snadno se udržuje.

Praní mušelínu

Mušelín lze prát v pračce na jemný program a teplotě do 40°C. Je důležité používat jemný prací prostředek a vyhnout se bělicím prostředkům, které by mohly poškodit vlákna tkaniny.

Žehlení mušelínu

Mušelín lze žehlit na nízkou teplotu a je vhodné používat funkci páry, aby byly vrásky hladké a tkanina zůstala měkká. Doporučuje se použít podložku na žehlení, aby se předešlo přímému kontaktu žehličky s tkaninou.

Sušení mušelínu

Mušelín by měl být sušen přirozeně, buď na sušáku nebo v případě dobrého počasí venku. Mušelín by neměl být sušen v sušičce, protože vysoké teploty a otřesy mohou poškodit vlákna tkaniny.

Co ušít z mušelínu?

V naší nabídce e-shopu naleznete jednobarevné mušelín, které jdou nádherně zkombinovat se vzorovaným mušelínem, který má potisk drobného puntíku, bílých hvězdiček, nebo větších malovaných černých hvězd. Mušelín si zamilujete v podobě zabalovacích dek pro miminku, které se v ní bude cítit bezpečně a pohodlně. Pro větší dítě můžete vytvořit příjemný ručník, kalhoty, košile, bundičku, nebo triko. Každé dítě ať velké nebo malé ocení mazlícího kamaráda, nebo roztomilou deku.

Lehké letní kalhoty

Lehké letní kalhoty jsou skvělým příkladem, kdy se používá mušelín. Tato tkanina je přirozeně prodyšná a lehká, což z ní dělá ideální volbu pro teplé letní měsíce. Alternativní materiály, které jsou také oblíbené pro výrobu letních kalhot, zahrnují bavlnu a džínovinu. Bavlna je rovněž známá svou prodyšností a pohodlným nošením, zatímco džínovina je oblíbená pro svou odolnost a všestrannost, přestože může být v teplejších měsících těžší.

Letní košile s krajkou

Letní košile s krajkou z mušelínu může být elegantním a pohodlným kusem vašeho letního šatníku. Mušelín je lehký a vzdušný, což ho činí ideálním pro horké letní dny. Kromě mušelínu se pro výrobu letních košil často používá také bavlna a len. Bavlna je oblíbená pro svou prodyšnost a schopnost odvádět pot, zatímco len je vysoce ceněn pro svou lehkost a odolnost vůči vlhkosti.

Letní šaty s volány

Mušelín je skvělá volba pro letní šaty s volány, protože jeho lehkost a jemnost umožňuje vytváření nádherných a elegantních volánů. Mezi další oblíbené materiály pro letní šaty patří hedvábí a polyester. Hedvábí je luxusní a měkké, což vytváří plynulé a elegantní siluety. Polyester je velmi odolný a snadno se udržuje, což ho činí praktickou volbou pro letní šaty.

Letní maxi sukně

Mušelín je ideální materiál pro letní maxisukně, díky své lehkosti a prodyšnosti. Tento materiál umožňuje volný pohyb a dodává sukním krásný padavý vzhled. Další oblíbené materiály pro letní maxisukně jsou bavlna a viskóza. Bavlna je oblíbená pro svou prodyšnost a odolnost, zatímco viskóza je lehká a měkká, což dělá sukně velmi pohodlné na nošení.

Letní halenka

Letní halenky z mušelínu jsou lehké a vzdušné, což je činí ideálními pro horké letní dny. Další oblíbené materiály pro letní halenky jsou hedvábí a polyester. Hedvábí dodává halence luxusní a elegantní vzhled, zatímco polyester je praktický díky své odolnosti a snadné údržbě.

Nátělník s krajkou

Nátělník s krajkou z mušelínu je jemný a elegantní kousek, který dodává jakékoli garderóbě jemný dotek. Mušelín je lehký a prodyšný, což je ideální pro intímní oděv. Alternativními materiály pro nátělníky jsou bavlna a viskóza. Bavlna je oblíbená pro svou prodyšnost a pohodlný pocit na kůži, zatímco viskóza je oblíbená pro svůj jemný a hedvábný pocit.

Lehký letní župan

Lehký letní župan z mušelínu je ideální pro teplé letní rána. Mušelín je lehký a prodyšný, což z něj dělá ideální volbu pro letní župany. Alternativními materiály pro letní župany jsou bavlna a satén. Bavlna je oblíbená pro svou prodyšnost a schopnost vstřebávat vlhkost, zatímco satén je oblíbený pro svůj luxusní vzhled a měkký pocit na kůži.

Podívejte se na malou inspiraci , kterou jsme pro Vás našli.

zdroj foto: pinterest.com

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení