Dětský mušelínový župan: návod, jak si ušít.

Vytvořeno13.06.2017

Mušelín se všude prezentuje jako látka na malá miminka, ale i pro větší děti má úžasné využití. Dnes máme pro Vás právě jednu takovou inspiraci. Župan z vaflové látky s mušelínem, který krásně zahřeje a u vody ochrání před nepříjemným spálením od sluníčka.

V článku si představíme inspirativní nápady na ušití dětských mušelínových župánků s vaflovou nebo froté látkou. Mušelínové župánky jsou ideální pro malé i větší děti, protože poskytují lehkost, prodyšnost a ochranu před sluncem.

Na mušelínový župánek s vaflonou látkou budeme potřebovat?

Mušelín

vaflovou nebo froté látku

nitě

jehly

špendlíky

Ušití župánku je velice jednoduché. Po vytažení střihu a položení všech dílů na látku, vezmeme nůžky do ruky a hurá na první střih. Po vystřihnutí všech dílů je začneme sešívat. Nejprve si sešijeme náramenice, všijeme rukávy do průramků a společně s bočními švy sešijeme i rukávový šev.

Pokud jste se rozhodli pro kapuci, právě teď nastal pravý čas ji všít. Stejným způsobem si sešijeme i díly z mušelínu a položíme se je lícem k líci županu. Sešijeme dohromady, otočíme a prošijeme. Okraje zahneme a prošijeme ve zvolené šířce.

Župánek z mušelínu s vaflovou, nebo froté látkou máme ušitý a hurá na pláž, k rybníku, nebo bazénu.

Další varianty mušelínových župánků

Varianta pro menší děti

Krátký mušelínový župánek s kapucí

Tento krátký mušelínový župánek s kapucí je ideální pro menší děti, které se mohou lehce ohřát a ochránit před sluncem. Tento župánek má kratší rukávy a délku, což umožňuje lepší pohyb a komfort při nošení. Použijte stejný střih, jako u klasického župánku, ale upravte rozměry pro kratší verzi. Díky své jednoduchosti je tento župánek vhodný i pro začátečníky v šití.

Varianta pro větší děti

Dlouhý mušelínový župánek s límcem a páskem

Pro větší děti navrhněte dlouhý mušelínový župánek s límcem a páskem. Tento župánek má delší rukávy a délku, což poskytuje větší tepelnou izolaci a ochranu před sluncem. Použijte stejný střih jako u klasického župánku, ale upravte rozměry pro delší verzi. Tato varianta je vhodná pro pokročilé švadlenky, které mají zkušenosti se šitím složitějších střihů a detailů, jako jsou límec a pásek.

Varianta pro různá roční období

Mušelínový župánek pro všechna roční období

Mušelínový župánek je praktickým řešením, které lze nosit v různých ročních obdobích. Jedna strana župánku je vyrobena z mušelínu, který poskytuje lehkost a prodyšnost, zatímco druhá strana je vyrobena z vaflové nebo froté látky, která zajišťuje větší hřejivost. Tento župánek může být použit podle potřeby a aktuálního počasí. Tato varianta je vhodná pro zkušenější švadlenky, které se nebojí pracovat se složitějšími střihy a technikami.

Varianta s veselými dětskými motivy

Pro děti navrhněte vzorovaný mušelínový župánek s veselými dětskými motivy, jako jsou autíčka, zvířátka, obláčky nebo jiné roztomilé postavičky. Tento župánek bude nejen praktický, ale také vizuálně atraktivní pro děti. Tato varianta je vhodná pro děti všech věkových kategorií a je ideální pro každodenní použití, na pláž, bazén či k rybníku.

Varianta s geometrickými vzory

Mušelínový župánek s geometrickými vzory je moderní a stylový návrh, který se hodí pro větší děti nebo dospívající. Volte jednoduché geometrické tvary, jako jsou čtverce, kruhy, trojúhelníky nebo proužky. Tento župánek může být použit při různých příležitostech, jako jsou návštěvy bazénu, pláže nebo wellness centra.

Varianta s květinovými vzory

Pro romantické a ženské návrhy zvolte mušelínový župánek s květinovými vzory. Tento župánek je ideální pro dívky a ženy, které preferují lehké a vzdušné látky s jemnými a ženskými motivy. Květinové vzory dodají župánku romantický a elegantní vzhled, který bude skvělým doplňkem při návštěvách lázní, wellness centra nebo pro domácí použití.

 

Nápady na využití zbytků látek k zdokonalení župánku

Ozdobné kapsy

Přidejte malé ozdobné kapsy na župánek, které mohou být praktické pro uložení drobností, jako jsou klíče nebo mobilní telefon. Použijte zbytky látek ve výrazných barvách nebo vzorech, aby kapsy vynikly.

Barevné lemy a olemování

Použijte zbytky látek na vytvoření barevných lemů a olemování okolo okrajů župánku, rukávů, kapuce nebo kapes. To dodá župánku kontrastní prvek a zvýší jeho estetickou hodnotu.

Aplikace a výšivky

Zbytky látek mohou být použity na vytvoření originálních aplikací nebo výšivek. Můžete navrhnout a vytvořit různé tvary, jako jsou srdíčka, hvězdy, květiny nebo zvířátka, které pak přišijete na župánek.

Patchworkový design

Pokud máte dostatek zbytků látek různých barev a vzorů, můžete z nich vytvořit patchworkový design. Spojujte jednotlivé kousky látek dohromady a vytvořte tak unikátní vzor pro župánek.

Poutko na zavěšení

Přidejte na zadní stranu župánku praktické poutko, které usnadní jeho zavěšení na háček nebo ramínko. Použijte zbytky látek ve stejném nebo kontrastním odstínu, aby se poutko hodilo k celkovému vzhledu župánku.

Střapce a třásně

Vytvořte střapce nebo třásně z různých zbytků látek a přišijte je na konec pásu nebo kapuce župánku. Tento detail dodá župánku hravý a veselý vzhled.

Monogram nebo iniciály

Použijte zbytky látek na vytvoření monogramu nebo iniciálů majitele župánku. To je skvělý způsob, jak přidat osobní dotek a zároveň zvýšit hodnotu župánku jako dárku.

Zkuste tyto nápady na využití zbytků látek, abyste vytvořili originální, ozvláštněný a praktický župánek, který bude příjemným a užitečným doplňkem pro každého.

foto: bytrendy.nl

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení