Vzdušné tričko s krátkým rukávem.

Vytvořeno13.05.2015

V tomto článku se dozvíte, jak si ušít pohodlné tričko s krátkým rukávem, kulatým nařaseným výstřihem a ozdobnou vázačkou, které je ideální pro teplé dny. Představujeme také jednodušší variantu trička pro začátečníky a pro zkušené švadleny pokročilejší asymetrický střih  Také se zaměříme na různé vzory a barvy, které lze použít pro vytvoření unikátního kousku oblečení. Na závěr společně prozkoumáme možnosti střihů a materiálů pro různé příležitosti a styly, abyste mohli své šicí dovednosti uplatnit ve více situacích.

Návod na tričko s kulatým výstřihem

Na triko s délkou ± 53,5cm bude potřeba 1 m látky. Z látky si ustřihneme potřebné díly a lemovací proužky.

Pokud na tričko nemáte střih, nevadí. Stačí si vzít staré noviny, tužku a oblíbené tričko. Tričko si na papír obkreslíte, střih vystřihnete, položíte na polovinu a sestřihnete, aby obě polovinu střihu byly stejné. Střih je hotov.

Postup ušití:

  1. Na rub látky si podle střihu obkreslíme střih trička, kde vám vznikne potřebný přední a zadní díl. Na předním díle si vystřihneme hlubší výstřih podle sebe.

  2. Nejprve si sešijeme náramenice. Položíme si na sebe lícem k líci přední se zadním dílem a v místě náramenice si díly k sobě sešijeme.

  3. Ustřižený lemovací proužek okolo výstřihu složíme na polovinu a sestehujeme nebo sešpendlime. Lemovací proužek přikládáme lícem k líci od nesešité náramenici pře přední a zadní díl k druhému okraji náramenice. Pokud máme lemovací proužek ustřižen z úpletu, je dobré ho při špendlení okolo výstřihu trochu napínat.

  4. Přišpendlený, nebo přistehovaný výstřih si přišijeme na speciálním stroji overlock a pokud ho nemáte, postačí pouze klasický šicí stroj s cik-cak stehem

  5. Po přišití lemovacího proužku k výstřihu si složíme k sobě lícem k líci druhou náramenici a sešijeme. V místě lemovacího proužku šev na stroji, nebo v ruce přichytíme směrem do zadního dílu.

  6. Pokud chcete mít triko ozdobnější, je možné celý výstřih prošít v libovolné šíři.

  7. V dalším kroku si přišijeme lemovací proužek na rukávy stejným způsobem jako lemovací proužek u výstřihu. Po jeho přišití je možné si lemovací proužek prošít v libovolné šíři.

  8. Jako další sešijeme boční švy k sobě. Položíme si na sebe přední a zadní díly a v místě bočních švů díly sešijeme dohromady.

  9. U rukávu je možné si šev přichytit v ruce, nebo na stroji směrem do zadního dílu.

  10. Na dolní okraj látky si přišijeme lemovací proužek, který před našitím sešijeme a složíme na polovinu. Lemovací proužek si lícem k líci přišpendlíme k dolnímu okraji trička a přišijeme. Vzniklý šev je možní si ozdobě z lícní strany prošít

  11. V novém kroku si na tričko přišijeme na bok ozdobné šněrování. Šněrovačku si ušijeme z libovolné látky, nebo z látky vybrané na triko. Ustřihneme si dva pruhy látek, které složíme na polovinu lícem k líci a z jedné krátké a dlouhé strany sešijeme dohromady. Pruh látky otočíme do líce a zažehlíme hranu.

  12. Na tričko si naznačíme umístění šňůrek a přišijeme je na lem trika

Teď už pouze jenom triko vyžehlit a vyrazit do ulic.

Návod na trička s asymetrickým střihem pro pokročilé švadlenky

Tričko s vícevrstvým efektem a asymetrickým lemem

Pro zkušenější švadlenky můžete zvolit náročnější variantu trička s asymetrickým střihem a vícevrstvým efektem. Tento střih zahrnuje kombinaci různých úrovní a vrstev látky, které vytváří zajímavý a moderní vzhled. Tričko může mít například širší rukávy nebo neobvyklé řešení zadní části. Tato varianta je vhodná pro zkušenější švadlenky, které hledají nové výzvy a chtějí experimentovat s různými střihy a materiály.

Jaké vzory a barvy lze použít na triko

Pro ty, kteří by rádi zkusili další varianty tohoto produktu, nabízíme několik možností se stejným materiálem a využitím, ale s jinými vzory a barevností.

  1. Klasické proužky

Tričko s proužky je univerzální a vhodné pro každodenní nošení. Můžete si vybrat z různých barevných kombinací proužků, které budou ladit s vaším šatníkem a osobním stylem. Tričko s proužky lze snadno kombinovat s džínami, kalhotami či sukněmi.

  1. Geometrické vzory

Pro ty, kteří preferují moderní a originální vzhled, může být tričko s geometrickými vzory ideální volbou. Můžete si vybrat z různých tvarů, jako jsou kruhy, čtverce nebo trojúhelníky, které mohou vytvářet zajímavé kombinace.

  1. Květinové motivy

Pokud hledáte něco romantického a ženského, zkuste tričko s květinovým vzorem. Roztomilé květiny a větvičky na tričku dodají vašemu outfitu jemný a elegantní vzhled, který lze snadno kombinovat se sukněmi, šortkami nebo džínami.

  1. Abstraktní vzory

Pro odvážnější jedince nabízíme trička s abstraktními vzory, které jsou nápadité a nevšední. Tyto vzory mohou zahrnovat různé tvary, linie a barvy, které dohromady vytvářejí jedinečný design.

Další varianty trička pro různé příležitosti a styly

Pojďme se podívat na některé další varianty střihů a materiálů, které můžete zvolit pro různé účely a příležitosti. Tímto způsobem můžete své šicí dovednosti uplatnit ve více situacích a vytvořit oblečení, které bude nejen praktické, ale i stylové a přizpůsobené vašim potřebám.

Tričko s krajkovým výstřihem pro zvláštní události

Tričko s krajkovým výstřihem je ideální pro slavnostnější události nebo večerní akce. Krajkový výstřih dodává tričku elegantní a sofistikovaný vzhled, který může být kombinován s kalhotami nebo sukněmi pro dokonalý outfit.

Tričko s potiskem pro sportovní aktivity

Pro ty, kteří preferují sportovní styl, je tričko s potiskem skvělou volbou. Můžete si vybrat z různých sportovních motivů, jako jsou fotbalové míče, běžecké boty nebo cyklistické helmy. Tričko s potiskem je vhodné pro volnočasové aktivity a sportovní události.

Tričko s rolákovým límcem pro chladnější dny

Pro chladnější dny můžete zvolit tričko s rolákovým límcem, který vám zajistí větší teplo a pohodlí. Tato varianta trička je vhodná pro podzimní a zimní měsíce a lze ji nosit samostatně nebo vrstvit.

Sportovní tričko

Pro aktivní lidi, kteří rádi sportují nebo tráví čas venku, je vhodná varianta sportovního trička. Tento střih je navržen tak, aby poskytoval maximální pohodlí a volnost pohybu. Můžete zvolit lehký a prodyšný materiál, jako je například funkční úplet, který odvádí pot a udržuje vás v suchu během fyzické aktivity.

Tričko s dlouhým rukávem

Pro chladnější dny nebo večery je ideální varianta trička s dlouhým rukávem. Tento střih vám poskytne více tepla a ochrany před chladem, zároveň zachovává pohodlí a ležérnost běžného trička. Pro tento účel můžete zvolit hřejivý materiál, jako je bavlněný úplet nebo směsová tkanina s vlnou.

Elegantní tričko

Pokud hledáte něco vhodného pro formální příležitosti nebo pracovní prostředí, můžete zvolit elegantní variantu trička. Tento střih může mít rafinovanější prvky, jako je například límeček, manžety na rukávech nebo zapínání na knoflíky. Jako materiál můžete zvolit luxusní tkaniny, jako je hedvábí, satén nebo viskóza, které dodají vašemu oblečení sofistikovaný vzhled.

Originální doplňky a detaily pro tričko

Několik nápadů, jak udělat z našeho nového trička unikátní a stylový kousek:

Ozdobné knoflíky a perly

Chcete-li dodat tričku elegantní vzhled, přišijte na lícní stranu ozdobné knoflíky nebo perly. Mohou být rozmístěny podél výstřihu, na rukávech nebo dokonce vytvořit originální vzor.

Pásky, stuhy a krajky

Použijte různé druhy pásek, stužek a kraječek k dekoraci trička. Můžete je například přišít na okraj rukávů, vytvořit pruhy na zádech nebo z nich udělat mašličku na boku trička.

Nášivky a nápisy

Pokud máte rádi nášivky nebo nápisy, můžete je připevnit na přední nebo zadní stranu trička. Tímto způsobem můžete vyjádřit svůj styl a zájmy.

Umělé květiny a brože

Pro romantický vzhled připevněte malé umělé květiny nebo květinovou brož na lícní stranu trička. Můžete také vytvořit květinovou aplikaci a přišít ji na výstřih nebo rukávy.

Ozdobné zipy

Přidejte ozdobné zipy ke kraji výstřihu, na ramena nebo na boky trička. Takový detail dodá vašemu oblečení moderní a stylový vzhled.

Experimentujte s různými materiály a doplňky, abyste vytvořili unikátní a osobitý kousek oblečení, který bude nejen krásný, ale také příjemný a praktický pro každodenní nošení.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení