Teplá dětská mikina s kapucí.

Vytvořeno27.01.2017

V obchodech mají velké množství mikin, ale děti milují originální a veselé kousky . Pusťme se společně do jedné takové a nebojte se, mikina není složitá. Musí se k ní přistupovat jako k většímu triku a nebát se do toho pustit. V nejhorším případě bude na doma.

V článku vás provedeme základními kroky šití mikin a máme tipy i pro začátečníky. Takže popadněte látku, nit a jehlu a můžeme začít! Je to jednodušší, než si myslíte, a můžete si vybrat z různých látek a stylů. Ať už chcete mikinu s kapucí  nebo na zip.

Co budeme na mikinu potřebovat?

Jako první musíme mít teplákovinu a na výběr jsou s potisky, počesané příjemným vlasem nebo French Terry s viditelnými očky. Pokud vaše děti neradi přetahují oblečení přes hlavu, pak nesmíte zapomenout na zip. Nejjednodušší varianta je olemování nápletem v různých barvách a třeba i kontrastních. Zapomenout nemůžeme ani na jehlu, nit a špendlíky.

Jak ušít jednoduchou mikinu na zip, nebo přes hlavu?

  1. jako první si připravíme střih, který si položíme na látku a obkreslíme

  2. nejdříve si sešijeme náramenice

  3. v dalším krku si všijeme rukáv do průramku. Rukáv s průramkem si dáme líc na líc a značky na značky pro snadnější manipulaci

  4. po všití rukávu si sešijeme boční švy společně s rukávovým švem

  5. pokud máme mikinu na zip je čas právě na něj. Zip si položíme na líc předních krajů, našpendlíme a přišijeme. Zip otočíme do rubu a ozdobně prošijeme

  6. pokud jste se rozhodli pro kapuci, hurá na ní a pokud ne, tak stačí lemovací proužek třeba z nápletu

  7. nápletem můžeme olemovat rukávy a spodní okraj mikiny

  8. mikina je ušitá, teď už stačí pouze vyžehlit a vyrazit ven

Varianta jednoduššího střihu mikiny pro začátečníky

Jednoduchá mikina bez kapuce a bez zipu je ideální volbou pro začátečníky. Tento střih se skládá ze základních částí: předního dílu, zadního dílu a rukávů. Mikina může být ušita z teplákoviny s potiskem nebo počesané příjemným vlasem. Pro tento střih doporučujeme použít náplet pro olemování krku, rukávů a spodního okraje mikiny. Tato varianta je vhodná pro děti, které nemají problém s přetahováním oblečení přes hlavu a nepotřebují mikinu s kapucí.

Další varianty dětských mikin

Mikina s veselými potisky

Pro děti, které milují zábavu a veselé potisky, doporučujeme mikiny se zajímavými motivy, jako jsou roztomilá zvířátka, oblíbené postavičky z pohádek či filmů, geometrické tvary nebo veselé nápisy. Tyto mikiny jsou ideální pro volnočasové nošení, procházky venku nebo návštěvu přátel.

Mikina s jednoduchým vzorem

Pro děti, které upřednostňují jednodušší styl, jsou vhodné mikiny s jednobarevným zadním dílem a decentním vzorem, například proužky, puntíky nebo drobné geometrické tvary. Takové mikiny jsou vhodné do školy, na návštěvu rodiny či při sportovních aktivitách.

Mikina ve sportovním stylu

Pro sportovně založené děti doporučujeme mikiny ve sportovním stylu, které mají jednoduchý design, ale jsou vyrobené z prodyšných a funkčních materiálů. Tyto mikiny mohou mít sportovní prvky, jako jsou kontrastní proužky na rukávech nebo na bocích, reflexní prvky pro lepší viditelnost nebo zipy pro snadné oblékání. Sportovní mikiny jsou ideální pro různé sportovní aktivity, jako je běh, cyklistika nebo týmové sporty.

Mikina s kapucí a kapsou

Dětské mikiny s kapucí a kapsou jsou praktickou volbou pro chladnější dny nebo večery, kdy děti potřebují mít ruce v teple. Kapuce mohou mít různé tvary a velikosti, například se zabudovaným límcem nebo prodlouženou, což dodává mikině zajímavý vzhled. Kapsy mohou být jednoduché nebo zdobené potisky či aplikacemi. Mikiny s kapucí a kapsou jsou vhodné pro každodenní nošení, procházky s rodinou, hraní venku nebo cesty na hřiště.

Mikina s výrazným potiskem nebo vzorem

Pro děti, které mají rády barevné a výrazné oblečení, jsou ideální mikiny s potisky nebo vzory. Můžete vybírat z různých motivů, jako jsou zvířata, komiksové postavy, abstraktní vzory nebo geometrické tvary. Tyto mikiny mohou mít potisk na celém povrchu nebo jen na určitých částech, jako jsou rukávy, kapuce nebo kapsy. Výrazné mikiny jsou skvělé pro zábavné a kreativní děti, které rády vyjadřují svůj osobitý styl.

Mikina s asymetrickým designem

Asymetrické mikiny jsou moderní a zajímavou volbou pro děti, které hledají něco netradičního. Asymetrie může být dosažena různými způsoby, například pomocí neobvyklých střihů, kontrastních barev nebo rozdílných vzorů na různých částech mikiny. Asymetrické mikiny jsou vhodné pro děti, které chtějí mít jedinečný a stylový vzhled.

Mikina s vyšitými detaily

Mikiny s vyšitými detaily přidávají do dětského oblečení sofistikovaný a elegantní prvek. Vyšívání může zahrnovat různé motivy, jako jsou květiny, zvířata, postavičky nebo ornamentální vzory. Vyšité detaily mohou být umístěny na různých částech mikiny, jako jsou kapuce, kapsy nebo rukávy.

Další vhodné materiály na dětské mikiny

Kvalita a textura materiálu hrají klíčovou roli v pohodlí a funkčnosti dětských mikin. Zde jsou některé alternativní materiály, které můžete zvážit pro různé typy mikin:

  1. Bavlněný fleece - bavlněný fleece je měkký, prodyšný a teplý materiál, který je ideální pro zimní a chladnější období. Mikiny z bavlněného fleecu jsou vhodné pro venkovní aktivity, kdy děti potřebují udržet teplo a zároveň se cítit pohodlně.

  2. Polyesterový fleece - polyesterový fleece nabízí vynikající tepelnou izolaci, odolnost proti větru a prodyšnost. Tento materiál je vhodný pro sportovní mikiny, které vyžadují lehkost a rychlé schnutí.

  3. Lehká a prodyšná mikina pro jarní a letní měsíce - pro teplejší období, kdy děti potřebují jen lehké vrstvení, můžete zvolit mikiny z tenčích materiálů, jako je bavlna nebo bambusová teplákovina. Tyto materiály jsou prodyšné, jemné na dotek a mohou pomoci regulovat tělesnou teplotu dítěte. Lehké mikiny jsou ideální pro procházky v parku, návštěvu hřiště nebo na dovolenou u moře.

Jak využít zbytky látek na dětské mikiny

Využití zbytků látek a ozdobných prvků může dětským mikinám dodat šmrnc a osobitost. Zde je několik nápadů, jak mikiny ozvláštnit a zvýšit jejich použitelnost a komfort:

Ozdobné knoflíky a korálky

  1. Knoflíky s motivy: Přišijte na mikinu zábavné knoflíky s dětskými motivy nebo třeba tvaru zvířátek či jiných oblíbených postaviček.
  2. Korálky a perly: Vytvořte originální vzor nebo motiv na mikině pomocí korálků nebo perel. Pro snazší aplikaci můžete použít textilní lepidlo.

Pásky, stuhy a krajky

  1. Barevné pásky: Zbytky látkových pásek mohou být použity na zdobení kapuce, rukávů či spodního okraje mikiny.
  2. Stuhy a mašle: Přidejte na mikinu stuhy či mašle jako ozdobné prvky, které dětem dodají roztomilý vzhled.
  3. Krajky: Pro jemnější vzhled přidejte krajku na okraje mikiny nebo na kapuci.

Nášivky a nápisy

  1. Oblíbené postavy: Na mikinu můžete našít nášivky s oblíbenými postavami z filmů, knih nebo počítačových her.
  2. Jméno nebo iniciály: Pro osobitý dotek přidejte nášivku s dítěte jménem.
  3. Veselé nápisy: Přidejte zábavné nebo motivační nápisy na mikinu pomocí barevných nití nebo textilních fixů.

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení