Ušijte si originální vánoční věnec

Vytvořeno23.10.2020

Vánoční přípravy se blíží a my vám přinášíme návod na originální vánoční věnec z bavlny. Tento snadno zvládnutelný projekt je vhodný i pro úplné začátečníky a výsledný věnec může být použit jako dekorace na dveřích, zdi nebo jako dárek pro rodinu a přátele.

V článku najdete také další varianty vánočních věnců pro různé úrovně zručnosti a prostředí, stejně jako nápady na jedinečné vánoční dárky z látkových zbytků, včetně patchworkových polštářů, látkových tašek, náramků, zástěr, vánočních punčoch a dalších.

Na vánoční věnec na dveře budeme potřebovat:

Postup ušití:

  • ze tří pruhů spleteme klasický copan a stočíme do věnce
  • všechny tři pruhy sešijeme dohromady v ruce

  • místo sešití pruhů zakryjeme velkou mašlí, kterou si můžeme ušít z látky nebo využijeme vánoční stuhu

Věnec na dveže lze dozdobit dřevěným andělíčkem nebo využít filc na stromečky a zvonečky, které snadno zavěsíte od mašle dolů.

Další varianty vánočních věnců z bavlny

Varianta jednoduchého vánočního věnce pro začátečníky

Tento jednoduchý vánoční věnec je vhodný pro začátečníky a lze jej snadno vyrobit z bavlněných látek se stejným vzorem a barvou. Věnec můžete zdobit filcovými stromečky, zvonečky nebo dřevěným andělíčkem. Tato varianta je ideální pro ty, kteří chtějí vytvořit rychlou a jednoduchou vánoční dekoraci nebo jako dárek pro přátele a rodinu.

Varianta složitějšího vánočního věnce pro pokročilé švadlenky

Pro zkušenější švadlenky nabízíme variantu složitějšího vánočního věnce, který můžete vyrobit ze stejné látky, ale s většími detaily a dekoracemi. Tento věnec může obsahovat například složitější spletené copány, různé druhy stuh nebo krajkové prvky. Věnec můžete také zdobit vyšitými motivy nebo přidat dekorativní prvky, jako jsou perly, flitry či umělé sněhové vločky. Tato varianta vánočního věnce je vhodná pro ty, kteří hledají náročnější projekt a chtějí vytvořit unikátní a impozantní vánoční dekoraci.

Vánoční věnec pro různé příležitosti a prostory

Můžete také experimentovat s různými velikostmi a tvary vánočních věnců, aby se hodily do různých prostor a příležitostí. Například menší věnec může být vhodný pro zavěšení na okno, zatímco větší věnec může být ideální pro zavěšení na dveře nebo krb. Vánoční věnce mohou být také upraveny pro různé vánoční motivy, jako jsou tradiční, rustikální nebo moderní. Takové věnce mohou být skvělým doplňkem pro vánoční večírky, firemní akce nebo jako dárky pro blízké a přátele.

Vytvořte unikátní vánoční dárky z látkových zbytků

Máte doma spoustu látkových zbytků z předchozích projektů a nevíte, co s nimi? Co takhle je využít pro výrobu originálních vánočních dárků pro vaše blízké? Představíme vám hned několik nápadů, jak vytvořit jedinečné dárky z látkových zbytků.

  • Patchworkové polštáře

Látkové zbytky lze využít na vytvoření patchworkových polštářů. Stačí spojit různé vzory a barvy látek, abyste vytvořili jedinečný a barevný patchworkový vzor. Tyto polštáře budou skvělým dárkem pro přátele a rodinu, kteří mají rádi originální a ručně vyráběné předměty.

  • Látkové tašky

Z látkových zbytků můžete také ušít praktické a stylové tašky pro každodenní použití. Takové tašky mohou sloužit jako nákupní tašky, tašky na pláž nebo dokonce jako tašky na notebook. Vyberte si různé vzory a barvy látek a ušijte unikátní tašku, která bude skvělým dárkem pro vaše blízké.

  • Látkové náramky

Látkové náramky jsou další možností, jak využít zbytky látek. Tyto náramky mohou být jednoduché nebo složitější, s přidáním korálků, flitrů či jiných dekorací. Látkové náramky jsou skvělým dárkem pro mladší generaci, která ocení originální a ručně vyráběné doplňky.

  • Látkové zástěry

Z látkových zbytků můžete také ušít zástěry pro vaření nebo pečení. Tato originální a praktická dárková varianta potěší vaše blízké, kteří tráví čas v kuchyni. Vyberte si různé vzory a barvy látek a vytvořte jedinečnou zástěru, která bude skvělým dárkem pro vaše přátele a rodinu.

  • Ozdobné vánoční punčochy

Vánoční punčochy jsou tradiční součástí vánoční výzdoby, a pokud máte látkové zbytky se vánočním motivem, můžete z nich ušít originální vánoční punčochy pro celou rodinu. Jednoduše si vystřihněte tvar punčochy, obšijte kraje a přidejte smyčku na zavěšení. Tyto punčochy můžete naplnit dárky a sladkostmi a zavěsit je na krb nebo stromeček.

Originální využití zbytků látek pro dokonalý detail

Při tvorbě vánočního věnce nebo jiných dekorací se často setkáváme se zbytky látek. Nenechávejme je ladem a využijme je na originální ozvláštnění našich výtvorů.

  1. Přidání barevných detailů na kapsáře

Pokud máte doma kapsář s velkými kapsami, můžete zbytky látek využít na vytvoření kontrastního lemu kolem kapes. Tím dodáte kapsáři pestřejší vzhled a zároveň zvýrazníte jednotlivé kapsy. Aby se kapsy při naplnění neotevíraly, přichytíme uprostřed kapsy kousek suchého zipu, zipu s pojezdem nebo malý knoflík s poutkem.

  1. Ozdoby z látkových zbytků

Z látkových zbytků můžete vytvořit různé dekorace jako přívěsky na klíče, podtácky, přehozy na polštáře nebo dokonce menší ozdobné vánoční punčochy. Tyto originální výtvory mohou zvýšit komfort a použitelnost vašeho domova.

  1. Látkové květiny a motýli

Ze zbytků látek můžete vyrobit i látkové květiny a motýly, které můžete připevnit na záclony, lampy nebo polštáře. Tyto dekorace dodají vašemu interiéru osobitý šarm a zároveň využijete materiál, který by jinak zůstal nevyužitý.

  1. Záložky do knih

Látkové zbytky mohou posloužit i jako originální záložky do knih. Stačí na pruhu látky připevnit stuhu nebo provázek a máte připravenou originální záložku, kterou můžete darovat svým blízkým nebo si ji nechat pro vlastní potřebu.

Využijte tento čas na nejrůznější tvoření a pochlubte se nejen vašim věncem, který ozdobí váš domov a inspirujte ostatní k tvoření.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení