Ekologický pyltlík na zeleninu a ovoce.

Vytvořeno29.01.2019

Používání jednorázových plastů řeší už téměř celý svět. Znečištění naší planety začíná být neúnosné a přitom bychom jí mohli ulehčit právě třeba tím, že přestaneme používat jednorázové plasty jako jsou igelitové sáčky na ovoce, zeleninu, brčka, kelímky na kávu nebo třeba plastové boxy, ve kterých si z restaurací odnášíme jídlo. A je to tak jednoduché! Bolet nás to určtě nebude. :)

Největší problém je, že 91% veškerého vyrobeného plastu se nezrecykluje a zatěžuje tak naše oceány a zejména pak živočichy, které mikroplastové části požírají a dusí se jimi. Pokud o naši planetu nezačneme pečovat, bude v roce 2050 v oceánu více plastu, než živočichů.
 
V dnešním prvním díle seriálu NEPLASTUJ! přinášíme  návod, jak si ušít ekologické sáčky na ovoce, zeleninu a pečivo. Jsou jednoduché a levné na výrobu a skladné a lehké do tašky. Ideální projekt na večerní šití u televize nebo první šicí pokus pro kohokoliv. Slibujeme, že se Vám to určitě povede a budete mít rychle našito i pro všechny kamarády a příbuzné. Tak se do toho s chutí pusťme a řekněme společně NE! plastům.
 
Není k dispozici žádný popis fotky.
 

NÁVOD:

Co budeme potřebovat: kus tylu (nebo staré záclony), kus pevné látky na dno (plátýnko, bavlna, len,…), jehlu a niť, gumičku (provázek nebo mašli) na poutko,  látku na štítek a fixu (volba na každém jestli si sáčky nadepíše)

 

1. Ustřihneme si díl na dno o velikosti 28x16 cm a vrchní díl o velikosti 28x20 cm.

2. Přiložíme si vrchní díl ke spodnímu dílu, lícem k líci a v rubu za 1cm sešijeme.

3. Obrátíme zpět do líce a prošijeme v kraji.

4. Našijeme si ´´záplatu´´ na horní díl sáčku.

5. Sešijeme boční kraje sáčku za 1cm.

6. V horním kraji přehneme látku za 1cm v kraji prošijeme.

7. Tunýlkem, který nám vznik protáhneme gumičku a na konce dáme brzdičku.

8. A hotovo! :) Můžeme konečně vyrazit do obchodu.

Není k dispozici žádný popis fotky.
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení