Nová módní kultura Gay Pride

Vytvořeno30.06.2015

Oslavné průvody a přehlídky oslavující gay, lesbickou, bisexuální a transgender kulturu, nejsou jen demonstrační podívanou, ale i jejich umělecké a módní zákulisí je velmi důležitou součástí vyjádření významu těchto akcí.

 

V České republice probíhají pochody od roku 2008 pod názvem Queer Parade nebo Prague Pride. Na mezinárodní úrovni fungují pod označením WorldPride a jak z názvu plyne, konají se všude po světě většinou v hlavních městech jako je Londýn, Řím, ale třeba i Jeruzalém.

 

Typickým vyjádřením podpory nebo příslušnosti LGBT (lesby, gaye, bisexuály a transgender osoby) jsou barvy duhy-červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá a fialová. V období měsíce června, kdy se zejména pochody konají, proto nacházíte v obchodech tématicky laděné vlajky, oblečení, či třeba láhve od vody a podobně. Letos nově i facebook zapojil speciální duhový filtr na fotografie. Co se pak samotných pochodů týče je to spíše módní obludárium. Lidé se snaží co nejvíc šokovat. Ukázat svoji svobodu, lásku a nevyhraněný nejen módní styl.

 

 

foto:elle.com

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení