Plavkoviny pro všechny příležitosti

Vytvořeno15.04.2015

Venku nám již svítí sluníčko a začíná nás to lákat ven za sportem. Pokud chceme vyrazit na kolo, brusle, jenom tak si zaběhat, zaplavat, nebo se opalovat. Opalování sice moc velký sport není, ale relax je také důležitý. Musíme si na sebe zvolit něco pohodlného, pružného, odolného a takovou látkou je plavkovina.

 

Plavkovina je zátažným úpletem ve složení polyamid a lycra. Podle složení je možné rozeznat jak moc je plavkovina pružná a pevná. Pokud látka obsahuje větší procento polyamidového vlákna je pevnější, oproti tomu při větším obsahu elastických vláken je plavkovina více pružný. Díky složení každý látka a plavkovinu nevyjímaje, získávají svoje specifické vlastnosti a proto se k nim musí i přistupovat. Při šití je dobré plavkovinu šít pomocí speciálního stroje overlock, který nám ji krásně sešije, začistí a šev bude vypadat profesionálně. Pokud doma overlock nemáte, nevadí, je možné použit i klasický šicí stroj s entlem. Jako jehlu doporučujeme vybrat na úplety, která je tenčí a vhodnější na šití pružných látek.

 

V dnešní době na plavkovinu klademe vysoké nároky, které se stává čím dál více oblíbenou a vyhledávanou látkou. Plavkovina musí splňovat vysokou odolnost vůči přírodním vlivům jako jsou slunce, mořská voda, krémy, chlór, ..., pružnost ve směru osnovy a útku, ale přesto pevnost ve švu a tahu, protože je většinou nosíme na holé tělo tak příjemný omak.

 

Z plavkoviny je možné si pořídit oblečení na sport, které bude pohodlné, ale i originální a nápadité šaty, trika, tílka a čím dál více oblíbené legíny. Nyní u nás v e-shopu naleznete přes 30 barev a pokud se Vám nepodařilo vybrat tu správnou, nemusíte zoufat, budeme přidávat další a další.

 

Malá inspirace:

zdroj: pinterest.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení