Pytlík na přezuvky pro děti: návod, jak si ušít.

Vytvořeno26.08.2015

Látkové pytláky jsou ideální pro udržení dětských věcí pěkně na svém místě a v bezpečí, ať už ve škole, mateřské škole nebo na výletech. V článku se dozvíte, jak ušít různé varianty pytlíků pro děti všech věkových skupin, od jednoduchého pytlíku pro menší děti až po odolnější pytlík pro starší školáky. Kromě toho se seznámíte s nápady na využití zbytků látek a originální ozdoby pro váš kapsář, stejně jako s možnostmi pro vytvoření dalších výrobků ze stejné látky.

Na pytlík budeme potřebovat:

0,5 m bavlněné látky

šnůrku, nebo tkanici na stažení

šicí nit

Postup:

  1. z bavlněné látky si ustřihneme dva stejně velké obdelníky s přídavkem na švy a na založení horního okraje, kde nám vznikne tunýlek na provlečení tkanice ke stažení

  2. bavlněnou látku si položíme na sebe lícem k líci a po dvou dlouhých stranách a jedné krátké sešijeme

  3. vzniklé švy začistíme speciálním švem a vyžehlíme

  4. na nesešitý okraj pytlíku z bavlny si na střed naznačíme dirky pro protažení tkanice

  5. horní okraj pytlíku si dvakrát zahneme směrem do rubu a v kraji prošijeme

  6. vzniklým tunýlkem provlékneme připravenou tkanici ke stažení

Pokud nechcete pytlík na přezuvky nebo cvičební úbor mít ušitý z klasických bavlněných látek se vzory či jednobarevnými, zkuste například trendy vzorované džínoviny.

Návod na pytlík: Jednoduchý varianta pro menší děti

Tento jednoduchý pytlík je ideální pro menší děti, které potřebují menší úložný prostor pro své bačkory nebo cvičební úbor. Je možné ho ušít z bavlněné látky se stejným vzorem a barvou, jako je základní návod.

Rozměry obdelníků: 30 cm x 40 cm (s přídavkem na švy a založení horního okraje)

Postup zůstává stejný, pouze obdelníky látky budou menší.

Návod na pytlík: Větší a odolnější pytlík pro starší školáky

Tento větší a odolnější pytlík je vhodný pro starší školáky, kteří potřebují více úložného prostoru pro své věci. Lze ho ušít z odolnější látky, jako je plátěná tkanina, ale se stejným vzorem a barvou, jako je základní návod.

Rozměry obdelníků: 40 cm x 50 cm (s přídavkem na švy a založení horního okraje)

Postup zůstává stejný, pouze obdelníky látky budou větší.

Tyto dvě varianty pytlíků jsou ideální pro různé věkové kategorie dětí a zohledňují jejich potřeby a požadavky na úložný prostor. Stejně tak umožňují začátečníkům i pokročilým švadlenám vytvořit užitečný a praktický výrobek, který ještě více zpříjemní nástup dětí do školy nebo školky.

Nápady pro využití zbytků látek na originální ozdoby pytlíku

Ozdobné knoflíky a perly

Využijte zbytky látek k vytvoření originálních a jedinečných knoflíků a perel. Z látky můžete vytvořit malé kroužky či kuličky, které pak následně přišijete na váš výrobek. Tím dodáte věcem jedinečný vzhled a zároveň ještě více zvýšíte jejich praktičnost.

Pásky, stuhy a krajky

Další skvělý způsob, jak využít zbytky látek, je vytvoření různých pásek, stužek a krajek. Ty pak můžete přišít na pytlík nebo jiný výrobek a tím jej esteticky zvýraznit. Stuhy a krajky mohou být také funkční - sloužit například k zavazování.

Nášivky a nápisy

Nášivky a nápisy jsou dalším skvělým způsobem, jak zúročit zbytky látek a dodat výrobkům osobitý vzhled. Vytvořte si originální nášivku či nápis a přišijte jej na svůj výrobek. Tím zvýšíte atraktivitu a zároveň dodáte výrobku osobitý šmrnc.

Květinové aplikace a brože

Z látkových zbytků lze vytvořit také krásné květinové aplikace nebo brože, které pak můžete připevnit na výrobek. Tím dodáte věcem nejen estetickou hodnotu, ale také zvýšíte jejich praktičnost.

Ozdobné zipy

Pokud vám zbyly kusy látky, které jsou příliš malé na vytvoření samostatného doplňku, zkuste je použít na ozdobení zipů. Můžete na zip přišít malý kousek látky a tím vytvořit originální a praktický doplněk.

Využijte těchto nápadů a udělejte z běžných věcí originální a jedinečné kousky. S trochou kreativity a zručnosti lze zbytky látek proměnit ve skvělé ozdoby a doplňky, které zvýší použitelnost a komfort užívání vašich výrobků.

Nápady co ušít ze stejné látky

Pro ty, kdo hledají další varianty tohoto produktu, nabízíme několik možností, které využívají stejnou látku a mají stejný účel, ale nabízí různé vzory a barevné kombinace. Tyto alternativy mohou dodat produktu určitou atmosféru a přizpůsobit se konkrétním situacím, příležitostem a potřebám uživatele.

  1. Vánoční varianty

U vánočních pytlíků na dárky lze použít různé barevné kombinace a vzory, které ladí s vánočním vyzdobením místnosti nebo se přizpůsobují konkrétnímu typu dárku. Můžete zvolit vzory jako sobi, sněhové vločky, hvězdy nebo jedličky, které vytvoří vánoční atmosféru.

  1. Rozmanité vzory na košile

U košil lze použít různé kombinace barev pro formální a neformální vzhled. Zkuste květinové, geometrické nebo proužkové vzory, které se hodí pro různé příležitosti a situace.

  1. Veselé a barevné pytlíky pro děti

Pro dětské pytlíky na bačkory nebo cvičební úbor můžete zvolit veselé a barevné vzory s oblíbenými postavičkami z pohádek, komiksů nebo filmů. Tyto varianty jsou ideální pro děti, které si rády vybírají své vlastní stylové a zábavné předměty.

 

Různé druhy pytlíku a materiálů

Při výběru správné varianty je důležité zohlednit potřeby budoucího majitele. Například pro děti, které mají citlivější pokožku, by mohla být vhodná měkká a příjemná bavlněná tkanina, zatímco pro náročnější podmínky nebo starší školáky by mohla být vhodnější odolnější plátěná nebo koženková tkanina.

Přizpůsobení konkrétním situacím a příležitostem

Různé varianty produktu mohou být vhodné pro různé situace a příležitosti. Například formálnější košile s hedvábnou nebo polyesterovou látkou mohou být vhodné pro společenské události, zatímco bavlněné nebo lněné mohou být pohodlnější pro každodenní nošení.

Estetické preference

Při výběru varianty je důležité zvážit estetické preference uživatele. Různé vzory a barvy mohou být vhodné pro různé vkusy a styly. Například mladší děti mohou preferovat veselé a barevné vzory s oblíbenými postavičkami, zatímco dospělí mohou dávat přednost elegantnějším a sofistikovanějším designům.

Kvalita látek a jejich vzhled

Kvalita a textura materiálu ovlivňují nejen vzhled, ale také pohodlí a odolnost produktu. Měkké a lehké látky, jako je bavlna, mohou být pohodlné a příjemné na dotek, zatímco pevnější látky, jako je plátno nebo kůže, mohou nabízet větší odolnost a ochranu.

Různé varianty produktu umožňují uživatelům najít ten správný produkt, který nejlépe vyhovuje jejich potřebám, vkusu a situacím. Nabídka různých materiálů a vzorů poskytuje širokou škálu možností pro každého a zároveň zvyšuje atraktivitu a praktičnost produktu.

 

Vhodné produkty podle věku a potřeby

  • Bavlněné pleny pro kojence - bavlněné pleny jsou skvělým produktem pro kojence, které můžete ušít ze stejné látky jako pytlík na bačkory. Bavlněné pleny jsou měkké, pohodlné a snadno se udržují.
  • Taška na svačinu pro školáky - taška na svačinu ušitá ze stejné látky jako pytlík na bačkory je ideální pro školáky, kteří potřebují praktický a stylový způsob, jak nosit svou svačinu do školy.
  • Stylová kabelka pro dospělé - z téže látky lze ušít také stylovou kabelku pro dospělé. Tento praktický a módní doplněk může být vhodný pro různé příležitosti a zároveň ladit s ostatními předměty.
  • Přehozy a polštáře pro domácnost - přehozy a polštáře ušité ze stejné látky mohou být krásným doplňkem do vaší domácnosti. Tyto dekorativní a praktické předměty mohou zlepšit vzhled vašeho obývacího pokoje

zdroj foto: pinteres.com, uzlaticka.cz

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení