Trendy pro podzim a zimu dle Ellen Haeser

Vytvořeno06.09.2016

Ke každoročním tradicím patří, že na konci léta probíhá v brněnském výstavišti Styl a Kabo. Pro letošní srpnové návštěvníci si připravili velice zajímavý program plný módních přehlídek a přednášek o klíčových trendech pánské a dámské módy.

Právě jednu takovou přednášku jsme navštívili i my a máme pro Vás připravený takový malý přehled trendů pro podzim/zima 2016/2017. V pavilonu P probíhala přednáška módní specialistky Ellen Haeser.

 

Ellen Haeser doporučila veškerým majitelům butiků, obchodů s oblečení, nebo zájemcům o módu, aby se soustředili na originalitu a vnesli do módy svoji duši. V nadcházející módní sezoně se promítnou čtyři základní témata.

 

Prvním ze základních témat jsou přírodní živly, které poukazují na ochranu životního prostředí a využití recyklace. Veškeré oděvy jsou ve střízlivých barvách v odstínu bílé, černé, šedé, rubínově červené a zelené. Střihy jsou střízlivého vzhledu s asymetrickým členěním, zavinováním a oblíbeným řasením.

 

Druhé téma je s názvem primál, který již podle názvu naznačuje vracení se k tradicím, poctivému řemeslu, zručnosti a originalitě. Barvy pro toto téma jsou v přírodních odstínech, ale materiály jsou v moderním zpracování s geometrickými vzory zdobené třásněmi, kožešinou, plastickými vzory smyček a nopků.

 

Třetí trend je inspirován uměním a je v něm dán velký prostor pro vyjádření vlastní osobnosti a originality. Trend atelier nezná hranice a je určen pro veškeré věkové kategorie a sluší každému. Zaměřuje se na netradiční barevné kombinace, 3D motivy, digitální potisky, zajímavé střihy.

 

Jako poslední téma Ellen Haeser zmínila poklady historie módy, které se zaměřuje na vývoj oblečení po staletí a z každé doby si bere kousek inspirace. V tomto trendu naleznete krajky, stuhy, výšivky a korálky. Z barev se nejvíce používají pastelové odstíny, skořicová, jemně růžová, okrová a modrá. Střihy oděvů jsou volné, ale přesto ženské.

 

Na pánskou módu se samozřejmě nezapomnělo a pánové se mohou těšit na pruhy, káro a etno vzory, které jsou inspirovány folklorem. Pod dlouhý nadměrný kabát v délce ke kotníkům si obléknou pleteninovým mohutný rolák a kalhoty úzkého střihu. Pokud si muži spíše potrpí na volnější a pohodlné oblečení, neudělají chybu v teplácích z luxusního materiálu, v kalhotách se sklady u pasu, nebo v prošívaném oděvu. Jako doplněk si zvolit kovbojský či dědečkovský klobou, výrazný pásek na bocích, nebo kožešinový doplněk.

zdroj: bbv.cz, pinterest.com

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení