Příjemné minky fleece deky: návody a inspirace

Vytvořeno17.02.2016

Milujete měkké a příjemné materiály, které přímo lákají k pomazlení a lenošení. 

Minky fleece deky přinášejí pohodlí, teplo a styl do vašeho domova. V tomto článku se naučíte, jak ušít jednoduchou deku z minky fleece pro začátečníky i pokročilou variantu s patchwork vzorem a ozdobným lemem. Prozkoumejte různé barevné kombinace a vhodné příležitosti pro použití těchto dek. Ať už hledáte ideální deku pro rodinu, dárek nebo venkovní aktivity, minky fleece nabízí širokou škálu možností pro každou situaci.

Na deku budeme potřebovat minky fleece, bavlněnou látku podle vlastního výběru, kterou si pro větší pevnost můžeme podlepit lepícím tužením, dále budeme potřebovat špendlíky, jehly a nit

 

Varianty deky z minky fleece

Varianta pro začátečníky: Jednoduchá deka s jednoduchým lemem

Tato varianta deky je vhodná pro šicí začátečníky, kteří si chtějí vyzkoušet práci s minky fleece. Jedná se o jednoduchou deku se základním lemem, která bude mít stejnou barvu jako naše původní deka.

Postup šití:

  1. Z bavlněné látky a minky fleecu si ustřihneme dva stejně velké kusy, podle toho jak velkou deku budeme chtít šít.
  2. Oba díly položíme rubem k rubu a dohromady sešpendlíme.
  3. Sešpendlené díly dohromady sešijeme a na jedné straně si necháme 20 cm nesešitý okraj, kterým deku otočíme.
  4. Deku si otočíme do lícu a otvor si zašpendlíme.
  5. Celou deku srovnáme, kraje deky si vymneme do hrany a buď zastehujeme nebo zašpendlíme.
  6. Deku si kolem dokola prošijeme.
  7. Pokud chceme, aby nám obě látky společně lépe drželi, celou deku můžeme ozdobně prošít.

Varianta pro pokročilé: Deka s patchwork vzorem a ozdobným lemem

Tato varianta deky je pro zkušenější švadleny, které chtějí vytvořit deku s patchwork vzorem a ozdobným lemem. Tato deka bude mít stejnou barvu a vzor jako původní deka, ale o trochu složitější na výrobu.

Postup šití:

  1. Vyberte si několik různých kusů minky fleece ve stejných barvách a vzorech jako původní deka.
  2. Ustřihněte si z nich menší čtverce nebo obdélníky, které poskládáte do patchwork vzoru.
  3. Sešijte jednotlivé kusy látky dohromady tak, aby vytvořily vrchní stranu deky.
  4. Ustřihněte druhý kus minky fleece ve stejné velikosti jako vrchní strana deky s patchwork vzorem.
  5. Položte oba díly rubem k rubu a sešpendlete je dohromady.
  6. Sešijte díly dohromady, nechejte na jedné straně asi 20 cm nesešitý okraj pro otočení.
  7. Otočte deku do lícu a zašpendlete si otvor.
  8. Prošijte celou deku kolem dokola.
  9. Přidejte ozdobný lem kolem okrajů deky, například ze zbytků látky, krajky nebo stuhy.
  10. Hotovo! Máte složitější deku s patchwork vzorem a ozdobným lemem.

Nápady na využití zbytků látek a originální ozvláštnění deky

I když jsme právě ušili nádhernou deku, stále máme nějaké zbytky látek a můžeme je využít k originálnímu ozvláštnění naší deky. Zde je několik nápadů, jak zbytky látek proměnit ve stylové detaily:

  1. Aplikace a patchwork - vyvtvořte z bavlněných zbytků jednoduché aplikace nebo patchwork, který můžete na deku přišít. Tím vytvoříte osobitý a jedinečný vzhled.
  2. Ozdobné lemy - ze zbytků látky ušijte ozdobné lemy a přišijte je na okraje deky. Takové lemy dodají dece šmrnc a zároveň zvýší její pevnost.
  3. Polštářky - využijte zbytky látek k ušití malých polštářků, které budou ladit s vaší dekou. Polštářky navíc zvýší komfort při lenošení.
  4. Tepelné aplikace - máte-li zbytky látky s nápisy nebo obrázky, můžete je pomocí tepelného přenosu aplikovat na deku, čímž jí dodáte osobitý ráz.
  5. Textilní květiny - ze zbytků látky můžete vytvořit malé textilní květiny, které na deku přišijete jako atraktivní ozdoby.
  6. Nášivky - využijte zbytky látky k vytvoření nášivek s různými motivy, které pak na deku přišijete pro jedinečný vzhled.
  7. Stuhy a krajky - použijte zbytky látky, stuhy nebo krajky k vytvoření zajímavých prvků na deku, které jí dodají eleganci a originalitu.

Využijte tedy zbytky látek a přidejte ke své dečce jedinečné detaily, které jí dodají osobitý ráz a zvýší její komfort a použitelnost. Nebojte se experimentovat a vytvářet svůj vlastní styl!

Barevné kombinace minky fleece

Minky fleece je k dispozici v mnoha různých barvách a odstínech. Pro deky můžete zvolit různé barevné kombinace, které dodají vašemu produktu určitou atmosféru. Některé populární barevné kombinace zahrnují:

  1. Pastelové barvy: Jemné pastelové barvy dodají dekám klidný a relaxační vzhled, který je ideální do ložnice a odpočinkové zóny.
  2. Jednobarevné deky: Pro jednoduchý a elegantní vzhled můžete zvolit jednobarevné deky, které se snadno kombinují s vybavením domu.
  3. Kontrastní barvy: Pro odvážnější vzhled můžete zvolit deky s kontrastními barvami, jako jsou černo-bílé nebo červeno-modré kombinace. Tyto deky jsou vhodné pro moderní a progresivní interiéry.
  4. Teplé a chladné barvy: Můžete si vybrat deky v teplých barvách, jako jsou červená, oranžová nebo žlutá, které dodají prostoru energii a životnost. Naopak chladné barvy, jako je modrá, zelená nebo fialová, působí uklidňujícím dojmem a jsou vhodné pro relaxační prostory.

Využití deky z minky fleecu

Některé typické situace a příležitosti, pro které jsou jednotlivé varianty minky fleece vhodné, zahrnují:

  1. Dárkové deky: Pro sváteční nebo jiné příležitosti můžete zvolit deky s tematickými motivy a barvami, které ladí s danou událostí, jako jsou vánoční deky s tradičními vánočními vzory a barvami.
  2. Dětské deky: Pro dětské pokoje a zavinovačky jsou ideální deky s dětskými motivy a veselými barvami, které povzbudí dětskou fantazii a zároveň poskytnou potřebný komfort.
  3. Deky pro venkovní aktivity: Pro pikniky, plážové výlety nebo kempování můžete zvolit deky s odolnějšími materiály a praktickými vzory, které snadno schováte do batohu nebo tašky.
  4. Deky pro domácí použití: Pro domácí použití můžete zvolit deky s luxusními materiály, jako je minky fleece, které poskytují maximální pohodlí a zároveň ladí s vaším interiérem.

Benefity deky z minky fleecu

  1. Variabilita a univerzálnost: Díky širokému výběru vzorů a barev si můžete vybrat deku, která se hodí pro různé příležitosti, situace a preference.
  2. Měkkost a komfort: Minky fleece je velmi měkký a příjemný materiál, který poskytuje skvělý komfort při použití.
  3. Snadná údržba: Deky z minky fleece jsou snadno udržovatelné, lze je prát v pračce a rychle schnou.
  4. Stylový vzhled: Vzhledem k bohatému výběru barev a vzorů můžete zvolit deku, která bude nejen praktická, ale také esteticky přitažlivá.

Vyzkoušejte různé varianty dek z minky fleece a najděte tu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a vkusu. Užijte si pohodlí a kouzlo tohoto měkkého a příjemného materiálu, který zpříjemní váš život vkaždodenních situacích i při zvláštních příležitostech.

Pro koho jsou deky z minky fleece ideální

Rodiny s dětmi

Pro rodiny s dětmi jsou ideální deky z minky fleece s veselými dětskými motivy a barvami. Tyto deky přinášejí pohodlí a zábavu pro nejmenší a zároveň jsou odolné vůči opotřebení a snadno udržovatelné.

Senioři

Pro seniory mohou být vhodné deky s klidnějšími barvami a vzory, které budou mít uklidňující účinek a podpoří relaxaci. Měkkost a teplo minky fleece poskytují komfort a zároveň mohou pomoci udržet teplotu těla.

Milovníci přírody a venkovních aktivit

Pro milovníky přírody a venkovních aktivit jsou ideální deky z minky fleece s odolnějšími materiály a praktickými vzory, které snadno schováte do batohu nebo tašky. Takové deky jsou vhodné pro pikniky, plážové výlety nebo kempování.

Romantické večery a speciální příležitosti

Pro romantické večery nebo speciální příležitosti si můžete vybrat deky s elegantními vzory a barevnými kombinacemi, které dodají atmosféru a luxus. Minky fleece se vyznačuje svou měkkostí a komfortem.

Dárky pro přátele a rodinu

Deky z minky fleece jsou skvělým dárkem pro přátele a rodinu. Vzhledem k širokému výběru vzorů a barev si můžete vybrat deku, která se hodí pro různé příležitosti, situace a preference. Deky z minky fleece potěší svou měkkostí, tepelnou izolací a stylovým vzhledem.

Výběrem deky z minky fleece pro různé situace a příležitosti přispějete k pohodlí a radosti svých blízkých. Ať už hledáte deku pro svůj domov, venkovní aktivity nebo jako dárek, minky fleece nabízí spoustu možností, které uspokojí vaše potřeby a vkus.

Doporučení dalších produktů z minky fleece

  1. Měkký polštář - minky fleece polštář může být ideální doplněk k dekám pro větší pohodlí a zároveň může ladit se vzory a barvami deky. Polštář z minky fleece bude velmi měkký a příjemný na dotek a poskytne potřebnou oporu hlavě při odpočinku.

  2. Dětská zavinovačka - zavinovačka pro novorozence a kojence je dalším produktem, který lze ušít z minky fleece. S výběrem správných vzorů a barev může být zavinovačka nejen praktickým, ale i esteticky přitažlivým doplňkem do dětského pokoje.

  3. Hračky z minky fleece - měkké hračky ze stejné látky mohou být skvělým dárkem pro děti nebo novorozence. Hračky z minky fleece jsou měkké a příjemné na dotek, takže děti je budou milovat.

  4. Župany a pyžama z minky fleece - pro ještě větší pohodlí a teplé večery jsou ideální župany a pyžama z minky fleece. Stejně jako deka mohou mít i tyto oblečení stejný vzor nebo barvu, což zajistí ladící vzhled.

  5. Domácí papuče - domácí papuče ušité z minky fleece mohou být pohodlným a stylovým doplňkem k domácímu oblečení. Papuče z minky fleece budou měkké a teplé na nohou, ideální pro chladnější dny.

Deky z minky fleece nabízejí širokou škálu variant, které vyhovují různým potřebám, vkusu a příležitostem. Ať už hledáte deku pro sebe nebo jako dárek, můžete si být jisti, že najdete tu pravou, která bude nejen praktická, ale také krásná a příjemná na dotek.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení