V hlavní roli flaušový kabátek

Vytvořeno25.09.2017

Stále nám rosničky slibují babí léto, ale venku to zatím vypadá na pořádný podzim a zimu. Proto bude nejlepší se začít připravovat nejen na chladná rána a večery, ale i odpoledne. Zahřejme se stylově v teplém flaušovém kabátku.

Jaký flaušový kabátek letos nesmí chybět v našem hledáčku?

V první řadě je nejdůležitější střih, který musí naši postavě lichotit a nedělat z nás neforemné krabice. V letošním roce opět neuděláme chybu s flaušovým kabátkem v oversize velikosti, který může být doplněn koženkovými rukávy, nebo doplňky v kontrastním materiálu.

Pokud jste v loňském roce neodolali kabátku s délkou lehce pod kolena, máte vyhráno a v letošním roce s ním opět neuděláte chybu. Ještě k tomu zvolit vysoké podpatky a budete neuvěřitelně sexy.

Barev flaušových kabátku v ulicích moc nevídáme a proto zapomeňme společně na černou a odstíny šedé. Nechme si inspirovat světovými návrháři, kteří si v letošním roce pohráli s barvami. Módní přehlídky zářily pestrými i tlumenými barvami, ale nadvládu mají pouze některé odstíny. V letošním roce to je hořčičná, vínová, sytě růžová, zelené a nová černá v podobě tmavě modré.

Vlastnosti flauše, jak s ním pracovat a starat se o něj

VlastnostSlovní hodnocení
Pocit na omak Flauš je velmi měkký a plyšový na dotek.
Estetický dojem Materiál má působivý, bohatý vzhled s jemnou texturou.
Barevná stálost Flauš je známý dobrou barevnou stálostí.
Savost, absorbce Flauš má dobré absorpční vlastnosti.
Tvarová stálost, pružnost Flauš má dobré vlastnosti tvarové stálosti a pružnosti.
Odolnost vůči větru Materiál je mírně odolný vůči větru.
Pevnost v tahu Materiál má průměrnou pevnost v tahu.
Odolnost vůči opotřebení Materiál je mírně odolný vůči opotřebení.
Odolnost vůči chemikáliím Flauš je mírně odolný vůči chemikáliím.
Odolnost vůči plísni a bakteriím Flauš má průměrnou odolnost vůči plísni a bakteriím.
Hmotnost a hustota Flauš je středně těžký materiál s dobrou hustotou.

 

Flauš je oblíbený materiál pro šití kvůli své unikátní kombinaci měkkosti, tepla a flexibility. Je skvělý pro celou řadu projektů, od oděvů a doplňků až po domácí dekorace.

  • Co použít při šití flauše

Při šití flauše je důležité vybrat správné pomůcky. Jako jehly jsou obvykle vhodné univerzální jehly střední tloušťky, například velikosti 80/12 nebo 90/14. Co se týče nití, polyesterové nitě jsou často preferované pro svou pevnost a odolnost. Při výběru šicího stroje je nejlepší zvolit stroj, který umožňuje regulaci tlaku patky.

  • Jak šít flauš

Flauš může být trochu kluzký a obtížný při manipulaci, proto je důležité být při stříhání opatrný a používat ostré nůžky. Lepení flauše se obecně nedoporučuje, protože to může poškodit jeho strukturu a měkkost.

Flauš vyžaduje jistou péči, aby zachoval své vlastnosti a vzhled. Pokud jde o údržbu, následující tipy vám pomohou udržet váš flauš v nejlepší kondici.

  • Praní flauše

Většina flauše je vhodná pro praní v pračce na jemný cyklus a nízké teplotě. Je důležité používat jemné prací prostředky, které látku neodbarví ani nepoškodí. Důkladně se podívejte na etiketu s pokyny pro praní a nebo zajděte do čistírny.

  • Žehlení flauše

Flauš obecně nepotřebuje žehlení, ale pokud je to nutné, doporučuje se používat nízkou teplotu a žehlit na rubové straně. Vždy používejte podložku nebo jiný materiál mezi flauš a žehličku, aby se zabránilo přímému kontaktu s horkou plochou a předešlo se tak poškození látky.

  • Sušení flauše

Sušení flauše vyžaduje opatrnost. Materiál je nejlepší sušit přirozeně na sušáku nebo v případě, že je venku dobré počasí, může být usušen venku. Je důležité, aby byl flauš sušen mimo přímé slunce, které by mohlo látku vyblednout nebo poškodit. Sušičky se obecně nedoporučují, protože horký vzduch může způsobit srážení nebo ztrátu měkkosti látky.

  • Skladování flauše

Flauš by měl být skladován na suchém, chladném místě mimo přímé světlo. Aby se předešlo vytváření záhybů nebo trvalých značek, je nejlepší flauš složit místo toho, aby byl zavěšen. Při dlouhodobém skladování je důležité flauš chránit před škůdci, například moly, použitím přírodních odstrašujících prostředků, jako je cedrové dřevo nebo levandulové sáčky.

 

Připravili jsme si pro Vás malou ukázku letošních trendů. Nechte se inspirovat.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení