Vytvořte si vánoční punčochu na příbory

Vytvořeno29.11.2018

Vánoční výzdoba nemusí být pouze na okrasu, ale i užitečnou a praktickou drobností na stůl. Jednou za takových drobností je i vánoční punčocha na příbory, kterou si spolu vytvoříme.

Vánoční punčocha na příbory je krásný a praktický doplněk, který zpříjemní vánoční atmosféru a udělá radost vašim hostům. Navíc, vytvoření vlastní vánoční punčochy na příbory je zábavný a kreativní projekt, který můžete realizovat se svou rodinou nebo přáteli. V tomto článku vám představíme několik různých variant vánočních punčoch na příbory, které můžete vyzkoušet podle svého stylu a zkušeností se šitím. Také se podíváme na některé originální úpravy a detaily, které můžete přidat na svou punčochu, a nabídneme návrhy na různé barevnosti a vzory.

Co budeme potřebovat:

Jak ušít vánoční punčochu na příbory:

  • z papíru si vystřihneme šablonu na vánoční punčochu

  • na vánoční bavlnu a jednobarevnou bavlnu si nakreslíme a vystřihneme punčochu ( z každé látky 2 kusy)

  • látky složíme lícem k líci a sešijeme po obvodu

  • u jedné z punčochy si necháme malý otvor na otočení

  • punčochy vsuneme do sebe lícem k líci a sešijeme vrchní otvor

  • nechaným otvorem otočíme punčochy a otvor zašijeme

  • ohrneme horní okraj a vše důkladně vyžehlíme

Vánoční punčocha na příbory je hotová a slavnostně prostřený stůl je během chvíle připraven. Teď už stačí provonět domov dobrým jídlem a zasednout k prostřenému stolu.

Alternativní varianty vánočních punčoch na příbory

Varianta jednoduché punčochy pro začátečníky

Jednoduchá varianta vánoční punčochy na příbory zahrnuje pouze jednu kapsu pro všechny příbory. Tato varianta je snadná na výrobu a vhodná pro začátečníky v šití. Pro přidání dekorativního prvku můžete přišít jednoduchý vánoční motiv nebo ozdobnou stuhu.

Varianta složitější punčochy pro pokročilé švadlenky

Pro zkušenější švadlenky můžete vytvořit složitější variantu punčochy s oddělenými kapsami pro každý druh příboru. Tento design poskytuje lepší organizaci a usnadňuje manipulaci s příbory. Můžete přidat dekorativní prvky, jako jsou aplikace, výšivky nebo krajkové lemy.

Varianta punčochy pro dětský vánoční stůl

Pro dětský vánoční stůl můžete navrhnout zábavnější variantu punčochy na příbory. Vyberte látku s veselými motivy, jako jsou sobí nebo sněhuláci a vytvořte punčochu ve tvaru oblíbené postavičky nebo zvířátka. Tato varianta je vhodná pro rodiny s malými dětmi, které chtějí přidat hravost a zábavu na vánoční stůl.

Varianta luxusní punčochy pro slavnostní prostření

Pro slavnostní prostření můžete vytvořit luxusní variantu punčochy na příbory ze saténové nebo brokátové látky. Tento design je elegantní a sofistikovaný, s důrazem na detaily, jako jsou perlové aplikace, zlaté výšivky nebo krystalové zdobení. Tato varianta je ideální pro zvláštní příležitosti, kdy chcete udělat dojem na své hosty.

Každá z těchto variant vánočních punčoch na příbory přináší něco jedinečného a zajímavého pro váš vánoční stůl. Vyberte si design, který nejlépe odpovídá vašemu stylu a zkušenostem se šitím a vytvořte si punčochu, která bude krásným a praktickým doplňkem vašeho vánočního prostření.

Originální úpravy a detaily pro vánoční punčochu na příbory

  • Vytvořte malou kapsičku pro ubrousek

Uprostřed punčochy můžete přidat malou kapsičku pro ubrousek. Stačí vystřihnout dva obdélníky z látky, sešít je spolu a přišít je na punčochu. Pro snadnější otevírání kapsičky můžete uprostřed přidat kousek suchého zipu nebo malý knoflík s poutkem.

  • Aplikace nebo výšivka

Přidejte na punčochu vánoční motiv, který můžete buď přišít jako aplikaci nebo vyšít přímo na látku. Můžete zvolit tradiční motivy, jako jsou hvězdy, vánoční stromeček nebo zvoneček, nebo být kreativní a vytvořit vlastní design.

  • Přidání stuhy nebo mašličky

Pro elegantní vzhled punčochy můžete přidat stuhu nebo mašličku. Stuhu můžete přišít kolem horního okraje punčochy nebo zavázat mašličku z boku. Pro extra lesk zvolte stuhu se zářivými barvami nebo s třpytkami.

  • Přidání jmen a iniciálů

Přidejte na punčochu iniciály nebo jméno majitele. Můžete je vyšít, přišít z látky nebo použít textilní fix. Personalizace přidává osobní dotek a usnadňuje rozpoznání, komu patří která punčocha na prostřeném stole.

  • Použijte různé materiály a textury

Pro zvýšení vizuálního zájmu a komfortu užívání můžete kombinovat různé materiály a textury. Například můžete přidat krajkový lem nebo fleecový vnitřek punčochy pro měkký a teplý pocit.

Vánoční punčocha na příbory s těmito originálními úpravami a detaily bude nejen praktickým, ale i estetickým doplňkem vánočního stolu. Vytvořte si vlastní unikátní design, který zpříjemní vánoční atmosféru a udělá radost vašim hostům.

Různé barevnosti a vzory vánočních punčoch na příbory

Vánoční punčochy na příbory mohou mít různé barevné kombinace a vzory, které dodají výslednému produktu určitou atmosféru a ladí s vánoční výzdobou vašeho domova. Zde jsou některé návrhy na alternativní varianty:

  • Tradiční vánoční barvy

Použijte tradiční vánoční barvy, jako jsou červená, zelená a zlatá, pro klasický a slavnostní vzhled. Můžete kombinovat tyto barvy v různých odstínech nebo je doplnit bílou nebo stříbrnou barvou.

  • Moderní vánoční barvy

Pro modernější vzhled punčochy na příbory zvolte méně tradiční vánoční barvy, jako jsou modrá, fialová nebo růžová. Tyto barvy mohou být kombinovány s tradičními vánočními barvami nebo použity samostatně pro jedinečný a svěží vzhled.

  • Vánoční vzory

Vyberte látku s vánočními motivy, jako jsou sobi, sněhové vločky, hvězdy nebo jedličky, pro vytvoření vánoční atmosféry. Můžete také použít látky s geometrickými nebo abstraktními vzory v vánočních barvách.

  • Neutrální barevnost

Pro minimalistický a sofistikovaný vzhled zvolte neutrální barvy, jako jsou bílá, šedá nebo béžová. Tyto barvy mohou být použity samostatně nebo kombinovány s jinými barvami pro elegantní a harmonický vzhled.

Co dalšího ušít z vánočních látek

  • Vánoční ubrus

Vánoční ubrus ze stejné látky jako punčochy na příbory dodá vašemu vánočnímu stolu jednotný a slavnostní vzhled. Můžete si zvolit tradiční vánoční motivy nebo experimentovat s modernějšími barvami a vzory. Navíc je ubrus praktickým doplňkem, který pomáhá chránit váš stůl před skvrnami a poškrábáním.

  • Vánoční ubrousky

Ušijte si sadu vánočních ubrousků ze stejné látky, jako je vánoční punčocha na příbory, pro úplný a harmonický vzhled vašeho prostření. Ubrousky mohou být jednobarevné nebo s vánočními vzory, které se doplňují s punčochami. Ubrousky mohou být také využity jako praktický a ekologicky šetrný náhrada za jednorázové papírové ubrousky.

  • Vánoční cestovní taška na příbory

Pro ty, kteří si rádi přinesou vlastní sadu příborů na vánoční večeři, může být vánoční cestovní taška na příbory praktickým a stylovým řešením. Ušijte ji ze stejné látky jako vánoční punčocha na příbory, aby vše ladilo. Taška může mít oddělené kapsy pro každý druh příboru a uzavírat se zipem nebo stuhou.

  • Vánoční prostírání

Vánoční prostírání ze stejné látky jako vánoční punčocha na příbory zpříjemní váš vánoční stůl. Prostírání může být jednoduché nebo zdobené, s kontrastním lemem nebo aplikacemi. Navíc lze prostírání snadno vyprat a použít znovu příští rok.

  • Vánoční polštářky

Vytvořte si sadu vánočních polštářků ze stejné látky jako vánoční punčocha na příbory, které dodají vášemu obývacímu pokoji nebo jídelně slavnostní atmosféru. Polštářky mohou mít různé tvary a velikosti a být zdobeny aplikacemi, výšivkami nebo mašličkami. Jsou vhodné pro rodiny, které rády ladí svou vánoční výzdobu

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení