Velikonoční dekorace

Vytvořeno19.03.2015

Velikonoce letos připadají na 6. dubna, který se kvapem blíží (za 18 dní). A co by to bylo za Velikonoce bez vylíhlých kuřátek, roztomilých zajíčků a zakulacených slepiček?

 

Nápadité a veselé dekorace hrající jarními barvami jednoduše neodmyslitelně patří k tomuto oblíbenému svátku. Probouzející příroda plná energie po dlouhé zimě nám dodá spoustu síly a k čemu lepšímu je ji zužitkovat, než k zvelebení našeho domova. :)

 

Přinášíme vám jednoduché foto inspirace a návody velikonočních výzdob z látek, které můžete zavěsit do oken, na dveře, položit na stůl nebo poličku, obdarovat s nimi koledníky.

 

1) Píchněte Velikonoce a jaro do květináčů

Tato jednoduchá, ale velmi líbivá dekorace vám poslouží na celé jaro. A jediné co je třeba je špejle a malé kousky látek nejlépe v jarních barvách a různých typech vzorů (kostičky, proužky, puntíky,…). Po té si stačí načrtnout libovolnou zjednodušenou kytičku ( třeba tulipán nebo pokud chcete mít dekoraci ryze velikonoční udělejte si vajíčko), překreslit na látku a ušít! A olalá dekorace pro každý květináč je na světě.

 

2) Kuřátka, zajíčci i slepičky na scénu prosím!

K oslavám jara neodmyslitelně patří mláďátka zvířátek i zvířátka sama. Nejoblíbenějšími a nejjednoduššími pro dekorativní účely jsou hlavně slepičky, kuřátka a králíčci. Inspirací pro vytvoření ideální ozdoby je spousty, sami si vyberte, které vás bude těšit nejvíce:)

Foto inspirace zde

 

3) A nakonec velikonoční dečka do každého hnízdečka

Asi nejvíce si člověk všímá dekorací na dveřích a hned poté na stole. Ideální a svěží formou pro velikonoční dečku je patchwork. Je jen na vás jaký ornament stvoříte, můžou to být vajíčka, zajíčci nebo jen k sobě sešité jarní květinové a barevné látky, které hned oživí nejen stůl, ale celou místnost. Pokud se vám zdá patchwork příliš složitý, nezoufejte, skoro stejně tak hezky vypadá i obyčejná červená, zelená nebo žlutá kostička, či puntík nebo využijte originálních látek na terrymoda.cz, které už jako patchwork vypadají a jsou naprosto úžasné!

 

 

Foto: pinterest.com

Scrapbuster - these would look great in my sewing room.

Spring/Easter chick pattern & tutorial

Colorwash Table Runner Pattern from Annie's -- Use your favorite jelly roll to make this fun Colorwash Table Runner Pattern!

 

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení