VELKÝ SERIÁL MÓDNÍCH STYLŮ: Bohémský styl

Vytvořeno06.03.2015

“Bohémský styl je pro toho, kdo má schopnost ocenit krásu, hlubokou romantiku, nezná hranice a pro něhož je svět vlastní tvorbou.” Takto popsala boho (bohémský) styl designárka Savannah Miller a my můžeme jedině souhlasit.

 

Boho nebo česky bohémský styl v sobě nese prvky hippie a gypsy a je spojen s bohémskou kočovnickou kulturou  již od poloviny 1950.

Největší módní mekou pro boho je Londýn, kde si tento styl oblíbily herečka Sienna Miller, Marie-Kate Olsen nebo třeba topmodelka Kate Moss.

 

Mezi základní prvky patří vzdušné dlouhé sukně (zejména bílé), výrazné pásky, dlouhé pleteninové svetry, chlupaté vesty, vyšívané a krajkové halenky,kovové doplňky, kovbojské boty a tzv. “pytlovitá móda”. Dále také punčocháče, legíny, výšivky, korálky, třásně a penízky jsou nedílnou součástí správného bohémského outfitu.

Typické pro boho-chic je zároveň i vrstvení ideálně pestrých vzorů a pastelových barev.

 

Bohémský styl je velmi uvolněný a neformální, vládnou mu jemné barvy, volné rozevláté střihy a lehké materiály. Je pravdou, že se nehodí vždy a všude, ale prvky bohémského stylu by měly být v každém šatníku. Jsou totiž trendy, sexy a ženské, přitom pohodlné a příjemné.:)

 

Foto: pinterest.com

Love this necklace and the lace combination shirt and upper by a boho chicsummer, dress, floral, boho, indie, gypsy, style, fashion, love, free people, anthropology, spring, rufflescream is the colorpants boho boho pants bohemian bohemian style loose ethnic shirt.   I hate these shoes though...

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení