VELKÝ SERIÁL MÓDNÍCH STYLŮ: Hippie, aneb květinová móda

Vytvořeno01.04.2015

Květinová revoluce! Ať už hippie nebo nehippie květy vás všechny jistě uchvátí.

 

Styl hippie ovládl hlavně šedesátá a sedmdesátá léta, ale něco z něho přetrvává dodnes, a to právě nesmrtelný květinový vzor.

 

Klasickými symboly hippie stylu jsou dlouhé sukně, šaty a kalhoty do zvonu, které se vehementně dostávají dnes opět do módy. Ale i džínové minisukně nebo květinové tuniky.

 

 

 

 

 

 

 

 

Květinové děti se snažily propagovat lásku, mír a porozumění a vymezit se tak vůči zkostnatělé společnosti a to nejen názory, ale i módou. A  návrat k přírodě se projevoval i ve volbě  používaných materiálů. Základními látkami byla bavlna, juta a přírodní kůže (na vesty a doplňky).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přesto největší význam ve stylu hippie je přisuzován květinám. Kalhoty, tašky, halenky, šaty, bundičky, sukně i čelenky. Když je to květinové znamená to dobré.

 

A toho se drží i terrymoda, pokud sledujete náš web, určitě vám neuniklo kolik nádherných a různorodých květinových látek (především bavln) máme v nabídce, a tak neváhejte a taky se poddejte symbolu lásky a míru. :)

 

Foto: pinterest.com

 

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení