VELKÝ SERIÁL MÓDNÍCH STYLŮ: Minimalistický styl

Vytvořeno18.04.2015

Minimalismus už není pojem architektury a umění, ale životního stylu. Minimalistický módní směr usiluje o tvarovou čistotu, jednoduchost linií a barev.

 

Minimalismus zjednodušuje život, odlehčí vás o přemítání “jak zkombinuji tento vzor s tímto”. A vy zjistíte, že na hlavním minimalistické hesle: “ V jednoduchosti je krása”. Opravdu něco bude. Minimalistický styl otevřeně reaguje na přezdobenost, extravagantnost a občas absolutní šílenost v dnešní módě. 

Cílem minimalistických návrhářů je z kvalitních, jednobarevných materiálů vytvořit strohé avšak elegantní oblečení jednoduchého střihu, který však musí perfektně sednout. Vyniká tak osobnost jedince a ne pouze jeho modelů.

 

Jak začít s minimalistickým stylem?

 

Pro začátek můžete začít s neutrálními barvami jako je černá, bílá, šedá a béžová. To samozřejmě není podmínkou, použít můžete jakékoliv barvy, ale lepší jsou světlejší a jemné odstíny třeba pastelových barev. Je důležité tyto tlumené tóny doladit s ostřejší a výraznější barvou, aby jste nebyli unylí. Další podstatou minimalistického stylu jsou dokonalé střihy. Základem jsou kalhoty s širšími nohavicemi a vysokým pasem, pouzdrové šaty a trenčkoty. Takové věci sluší totiž (skoro) všem a ženské přednosti v nich můžou šikovně vyniknout.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení