VELKÝ SERIÁL MÓDNÍCH STYLŮ: PREPPY

Vytvořeno13.03.2015

Preppy je nejenom módní styl, ale přímo také způsob života, který se momentálně těší nevídané popularitě.

 

Preppy vznikl na severovýchodním pobřeží USA a jeho hlavními a prvními ikonami jsou Jackie a John Kennedyovi. A jak se dá tento styl charakterizovat? Pokud se pro někoho stala móda způsobem jak vyjádřit rebelství, je možná lepší nerebelovat a tím se stát výjimečným.

 

Preppy ve volném překladu “konzervativní” byl vlastním stylem oblékání studentů elitních amerických škol, tento fenomén se však rozšířil po celém světě a dnes “prrepíci” nejsou již jen absolventi prestižních škol, ale kdokoliv kdo přijme tento styl za svůj.

 

Preppy look by se dal popsat jako univerzitní uniformovaný způsob oblékání kombinující klasické kousky s volnočasovým oblečením a dnes je jeho nejoblíbenější formou retro. Značky jako je třeba Gant, nebo návrháři jako Ralph Lauren jsou klasickými preppy vyznavači.

 

Pravidla, která by se měla dodržovat, aby ladila s vkusem preppy, jsou jednoduchá:

1) Nikdy nesmí být vidět spodní prádlo! (Nosíme opasky, kravaty,…)

2) Výrazné nápisy na tričkách, kalhotách, mikinách jsou absolutně out!

3) Každý nehledě na věk nebo pohlaví musí mít modré sako, zásobu bílých košilí a kožených mokasín!

4) Vintage oblečení, vlněné svetry, bavlněné kalhoty jsou šik!

5) Růžová, zelinkavá, světle žlutá a tmavě modrá barva jsou novou černou, nikdy s nimi nešlápnete vedle.

 

Foto:pinterest.com

Zara High Rise Striped Shorts With Pockets, $59.90; zara.comEquipment Signature Shirt, $208; equipmentfr.comLondon Sole Pirouette Ballet Pumps, $155; londonsole.comNasty Gal It's Time Watch, $35; nastygal.comClassic plaid miniskirt and cable sweater, blue necklace and matching leather belt and clutch.

Belles in Bows.Layering at it's best... Fall Fashion 2013/2014 Preppy Look- Fall to winter transition-How to layer for maximum fashion resultsGant

 

 

 

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení