Vyražme na kolo, ale buďme při tom za elegantní dámu

Vytvořeno12.08.2015

Na kolo a za dámu

Vyražme na kolo, ale buďme při tom za elegantní dámu

 

Kolo se stále více stává oblíbeným dopravním prostředkem, který nejen v rušných městech plně nahrazuje auto, nebo městskou dopravu. Na kole můžeme vyrazit do práce, školy, obchodu, na výlet, nebo piknik. Přeci jenom v mnoha městech a lesích je spousta nových cyklostesek.

 

Oblečení na kolo za posledních pár let neprošlo žádným vývojem, pokud nepočítáme nejrůznější vychytávky cyklistických dresů. Není tomu zas tak dávno co dámy jezdily na kolech pouze v dlouhé sukni, šatech a gentlemani ve sportovních oblecích.

 

O módu na kole se jako první začali zajímat francouzy, předci jenom jejich ženy jsou známi svojí elegancí při každé příležitosti.

Jako první oblečení na kolo se nosila dlouhá vlněná sukně s halenkou a v chladnějším počasí byla doplněna o semišovou bundu s velkými kapsami, které nahrazovaly tašku. Postupně se móda na kolo uvolňovala a začali se nosit sukně z tvídu, nebo vlny a šortky doplněny sukní. S prvním chladným počasím milovnici cyklistiky oblékli kožešinové, nebo vlněné čepice a kožené rukavice. O hodně let později se objevila teprve taška přes rameno a dámy měly kalhoty.

 

Kalhoty a cyklistické dresy z funkčních materiálů a plavkovin jsou dnes nejoblíbenějším oblečením na kolo. Již se v ulicích, ale objevuje čím dál více lidí, kteří takové oblečení nechají doma a vyrazí na projížďku v něčem elegantnějším .

 

Zkuste si obléct něco zajímavého na sebe jako jsou například krajkové, nebo džínové kraťásky, květinové šaty ušité ze vzdušných viskóz, sukně z lehkých šifónů, nebo kraťáskové overaly z viskózových a bavlněných úpletů.

 

Třeba takto nevyjedete pokaždé, ale proč si aspoň jednou za čas neužít módu cyklistů dob dávno minulých.

foto: pinteres.com

 

 

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení