Taburet a sedací pytel: návod, jak si ušít.

Vytvořeno27.10.2015

V dnešním článku se dozvíte, jak si jednoduše ušít vlastní taburet, sedací pytel nebo podnožku, které zpestří váš interiér a zvýší pohodlí vašeho domova. Nabízíme návody na různé varianty výrobků, které vyhoví začátečníkům i zkušeným švadlenám. Kromě základních pokynů se dozvíte také o možnostech vylepšení a ozdobení výrobků, aby se staly jedinečnými a stylovými doplňky vašeho interiéru. Navíc představíme praktický a originální kapsář, který usnadní organizaci věcí a bude skvělým doplňkem do vašeho domova.

Je to tak jednoduché a přitom trendy a pohodlné! Stačí si u nás vybrat tu správnou dekorační látku, která zapadne do vašeho obývacího pokoje, ložnice, či dětského pokojíčku, mít nůžky, šicí stroj, jehlu a nit a pak vatu nebo luštěniny na vycpání a úspěch je jistý.

Existuje spoustu tvarů a velikostí, my vám přinášíme jednoduchý návod na čtvercový taburet, ale můžete si takto vyrobit i oválný, či kruhový. Co se týče látek vhodné jsou dekorační. Záleží jen na vás pokud si zvolíte jednotný vzor nebo patchworkovou metodou.

Návod jak ušít čtvercový taburet

Vezměte si látku a připravte si dvakrát čtverec o rozměrech 24x24 cm a čtyřikrát obdélník 12x24 cm. Dá se také vystřihnout šablona v celku, ale lépe vypadá pokud jde každá hrana sešitá. Poté sešijte čtverce a obdélníky tak, aby vytvořili kvádr. Jednu hranu nesešívejte a nechte si prostor, aby šel taburet vycpat. Na vycpání lze použít vatu, či luštěniny, záleží co vám je příjemnější. S vycpávkou nešetřete a nacpěte do kvádru, co se vejde. Pak poslední hranu sešijte a tradáá výrobek je hotov!

Další varianty taburetů, sedacích pytlů a podnožek

Varianta snadného taburetu pro začátečníky

Jednoduchý taburet může mít čtvercový, oválný nebo kruhový tvar. Tento typ taburetu je vhodný pro menší prostory nebo pro dětské pokoje. Pro výrobu můžete použít měkké a lehké látky, jako je bavlněná tkanina. Taburet může být doplněn o malé polštářky, které zvýší komfort a vytvoří pohodlné sezení.

Varianta složitějšího taburetu pro pokročilé švadlenky

Pokud jste zkušenější v šití, můžete si vyrobit taburet s originálním tvarem, například ve tvaru hvězdy nebo srdce. Tento taburet může být vyroben z odolnějších materiálů, jako je plátěná tkanina nebo koženka, a může být doplněn o zajímavé aplikace, výšivky nebo prošití. Tento typ taburetu bude skvělým doplňkem do moderního obývacího pokoje nebo stylové ložnice.

Varianta snadného sedacího pytle pro začátečníky

Sedací pytel je ideální pro pohodlné sezení ve volných chvílích. Pro začátečníky doporučujeme jednoduchý tvar s měkkou a lehkou látkou, jako je bavlněná tkanina. Sedací pytel může být vyroben v různých velikostech a barvách, dle vašeho výběru. Pro zvýšení komfortu můžete přidat menší polštářky na záda nebo pod hlavu.

Varianta složitějšího sedacího pytle pro pokročilé švadlenky

Pro zkušenější švadlenky nabízíme variantu sedacího pytle s více kapsami a odolnější látkou, jako je například koženka nebo voděodolná tkanina například softshell. Tento typ sedacího pytle může mít kapsy na stranách a přední kapsu se zipem, které poskytnou úložný prostor pro ovladače, časopisy nebo malé předměty. Sedací pytel může být zdoben například vyšíváním, aplikacemi nebo sítotiskem.

Originální vylepšení a ozdoby

Neomezujte se pouze na základní provedení taburetu, sedacího pytle nebo podnožky. Zkuste svůj produkt originálně ozvláštnit a dodělat detaily. Využijte zbytky látek, které jste použili při šití, a tvořte nadstandardní prvky, které zkrášlí váš výrobek nebo zvýší jeho použitelnost a komfort.

Přidání kapes

Můžete přidat praktické kapsy na bok taburetu nebo podnožky, které poskytnou úložný prostor pro ovladače, časopisy nebo malé předměty. Aby se kapsy při naplnění neotevíraly, přichytte uprostřed kousek suchého zipu, zipu s pojezdem nebo malý knoflík s poutkem.

Aplikace a výšivky

Pro ozdobení povrchu taburetu nebo podnožky můžete použít různé aplikace nebo výšivky. Vytvořte zajímavé motivy, například květiny, zvířata nebo abstraktní tvary, které budou ladit s celkovým vzhledem produktu.

Prošití a patchwork

Zvýrazněte jednotlivé části taburetu nebo podnožky prošitím nebo použitím patchworkové metody. Takto vytvoříte unikátní a zajímavý vzor, který bude lákat pozornost.

Přidání polštářků a opěrek

Pro zvýšení komfortu můžete doplnit svůj výrobek o polštářky a opěrky, které budou sladěny se zbytkem látek. U sedacího pytle můžete přidat menší polštářky na záda nebo pod hlavu.

Výběr úchytů a nožek

Pokud jste se rozhodli pro taburet nebo podnožku s nožkami, vyberte originální a stylové nožky, které dodají vašemu výrobku šmrnc. 

Nápady na šití z dekoračních látek

Praktický a stylový kapsář

V dnešním článku vám představíme, jak si můžete vyrobit originální a praktický kapsář, který bude nejen skvělým doplňkem do vašeho domova, ale také usnadní organizaci věcí. Nabízíme vám několik variant tohoto produktu, které mohou být oblíbené a vhodné pro různé situace, příležitosti a benefity.

Lehký kapsář z měkkých a lehkých látek

Pro lehkou variantu kapsáře se hodí měkké a lehké látky, jako je bavlněná tkanina. Tento typ kapsáře je ideální pro dětské pokoje nebo pro místa, kde potřebujete uklidit menší předměty, jako jsou časopisy, knihy nebo hračky. Můžete si vybrat z různých barev a vzorů látek, které se budou hodit do vašeho interiéru.

Robustní kapsář z pevných a odolných materiálů

Pokud hledáte kapsář, který bude schopen unést i těžší předměty nebo potřebujete kapsář do prostoru, kde bude vystaven většímu opotřebení, doporučujeme použít pevné a odolné materiály, jako je plátěná tkanina nebo koženka. Tento typ kapsáře je vhodný například do dílny, kanceláře nebo obývacího pokoje. Vyberte si z různých barev a textur, které budou ladit s vaším interiérem.

Kapsář pro dětský pokoj

V dětském pokoji může být kapsář velmi praktickým a stylovým doplňkem, který pomůže udržet pořádek mezi hračkami, knihami a školními potřebami. Pro dětský pokoj doporučujeme lehký kapsář z měkkých a barevných látek, které budou dětem příjemné na dotek a zároveň zvýší bezpečnost při hraní.

Kapsář pro kancelář

Kancelář je dalším místem, kde se kapsář může stát užitečným pomocníkem při ukládání dokumentů, časopisů nebo kancelářských potřeb. Pro kancelář si zvolte robustní kapsář z pevných a odolných materiálů, který bude schopen unést i těžší předměty. Volte decentní barvy a textury, které budou ladit s profesionálním prostředím.

Kapsář do obývacího pokoje

V obývacím pokoji může být kapsář skvělým doplňkem, který vám pomůže udržet pořádek mezi časopisy, ovladači nebo dekoračními předměty. Můžete si vybrat jak lehký kapsář z měkkých a lehkých látek, tak robustní kapsář z pevných a odolných materiálů

Podrobný návod na kapsář najdete v článku na blogu: Návod na ušití kapsáře - zajímavý projekt pro začátečníky i zkušené švatlenky

Přejme vám hodně štěstí s výrobou.

foto: pinterest.com

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení