Výstřih - ozdoba každého oděvu

Vytvořeno06.05.2015

Tričko, halenka, šaty – všechna tato oblečení mají něco společného a tím je výstřih. Většinou si ho všímáme až potom co na něj chceme upozornit, nebo zda se hodí na danou příležitost. Máme spoustu výstřihů a každé postavě sluší jiný tvar. Díky tomu si můžeme objevit ten pravý pro nás, který nám bude lichotit. Pojďme si výstřihy představit.

 

Lodičkový výstřih

Lodičkový výstřih je mírně vykrojen do tvaru loďky. Velice se hodí na postavy s dlouhým krkem, úzkými rameny a menším poprsím. Tyto partie těla dokáže vizuálně zvětšit. Pokud si zvolíte tričko s dlouhým rukávem, nebo pouzdrové elegantní šaty, tento kousek oblečení bude patřit mezi klasické, vhodné na denní nošení, ale i na společenské akce.

 

Véčkový výstřih

Mezi nejlichotivější a nejpopulárnější výstřihy určitě patří výstřih do V. Sice vypadá velice obyčejně, ale jeho tvar dokáze prodloužit krk, protáhnout postavu a je velice vhodný pro veškeré plnoštíhlé postavy. Jeho délka může být třeba jenom po klíční hosti, nebo až po úroveň poprsí. Nikdy se nemá nic přehánět a to platí i pro tento výstřih.

 

Oválný výstřih

Pokud si zvolíte šaty, nebo top se zavazováním dozadu za krk, vytvoříte si oválný výstřih. Nejvíce se hodí pro postavy s úzkými rameny, menším poprsím a dokáže vykouzlit krásné křivky. Pokud, ale máte silnější paže a ramena, je lepší se tomuto výstřihu vyhnout velkým obloukem. Vrchní část těla bude vypadat mnohem mohutněji.

 

Kulatý výstřih

Kulatý výstřih může na sebe obléct jak atletická postava, tak silnější, nebo s menším poprsím. Veškeré postavy v něm budou vypadat báječně. Tvar výstřihu dokáže hrudník buď zvětšit, nebo naopak u silnějších postav prodloužit. Jeho tvar může být od pár centimetrů do různě hlubokého tvaru.

 

Hranatý výstřih

Pokud jste postava se širšími rameny a máte větší hrudník, je tento výstřih pro vás vhodnou volbou. Dokáže odpoutat pozornost od nedostatků postavy a připoutat pozornost ke klíčním kostem a šíji. Tvar hranatého výstřihu může být zvolen s ostře řezanými hranami, nebo mírně zakulacenými. Jeho spodní okraj je rovný a přiláká pohled k odhalené pokožce. Hranatý výstřih je pravou volbou pro všechny kdo ho zvolí.

 

Výstřih ke krku

Pokud vyrazíte po obchodech, na stojanech narazíte na spoustu trik s klasickým výstřihem ke krku. Tomuto výstřihu by se měli vyhnout všichni s krátkým krkem a kulatým obličejem. Pouze by jim způsobil, že krk bude vypadat ještě kratší a obličej mohutnější. Pokud se bojíte, že tento výstřih vypadá nudně a fádně, zkuste zvolíte správný materiále, například v kombinaci s krajkou a budete se divit co dokáže.

 

Rovný výstřih

Patří mezi oblíbené letní a slavnostní výstřihy, odhalující celý krk, ramena a dekolt. Vhodnou volbou je pro širší ramena a menší poprsí. Tento výstřih je zrádný a měly by si na něj dát pozor všechny ženy se silnějšími pažemi, aby se jim nevzhledně nezařezával.

 

Nejlépe jak zjistit co Vám přesně sluší, je vzít si sebou kamarádku, nebo sestru. Ta Vám poradí, zda v tom budete vypadat dobře, nebo ne.

foto:pinterest.com 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení