Vzor kohoutí stopy stále módní záležitostí

Vytvořeno12.09.2015

Kohoutí stopa

 

V každé zemi se vzoru, který připomíná kohoutí stopu nazývá jinak. Stále se jedná pouze o jeden jediný vzor na nejrůznějších materiálech. Přeci jenom slavný Chanel si tento vzor natolik oblíbil, že jej spojuje nejen s luxusem a elegancí.

 

 

Vzor kohoutí stopy je již několik sezón vzorem číslo jedna na kabáty, saka, luxusní oblečení, ale vždy tomu tak nebylo. Již ve třetím století našeho letopočtu ve Skandinávii tkali vzor podobný dnešní kohoutí stopě v tmavém a světlém odstínu. V sedmnáctém století již pastýři tkali z ovčí vlny deky s tímto vzorem. V devadesátých letech dvacátého století vzor kohoutí stopy byl vyšší třídou podceňován a jeho sláva byla na ústupu. Velký návrat vzoru kohoutí stopy byl zaznamenán při slavnostní ceremonii, kdy princ z Walesu si vzal na sebe oblek s tímto vzorem. Od té doby je opět kohoutí stopa řazena mezi luxusní a elegantní vzory.

 

 

Nově tento vzor naleznete na oblečení, ale i na doplňcích do interiéru, gobelínech, ale i na módních interiérových doplňcích.

 

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení