Začíná čas karnevalů

Vytvořeno15.01.2016

Začíná čas karnevalů

 

 

Všechny plesy a zábavy jsou v plném proudu. V lednu se k tomu přidávají i velice oblíbené karnevaly, které trvají až do Velikonoc.

 

Karneval se slaví po staletí a jeho jméno je odvozeno od latinského názvu „carne vale“. Již ve starověkém Řecku a Římě se v této době konaly nejrůznější bouřlivé zábavy na počest bohů. Tyto slavnosti jsou již od těch dob spjaty s tancem, který měl v létě zajistit dobrou úrodu.

 

Po celém světě se v těchto dnech rozeznívá karnevalová hudba a propukají velké oslavy. Jeden z nejvíce okázalých karnevalů je v Rio de Janeiro, kde v rytmu samby tančí celé město a nad kostýmy přechází zrak. Stejně barevný karneval naleznete i v New Orleans. I u nás v Evropě nalezneme takto barevné karnevaly. Největší evropský karneval Notting Hill Carnival naleznete v Londýně, který během dvou dnů navštíví více než 1,5 milionů turistů. Za zmínku jistě stojí i karneval v Benátkách, který ve starých uličkách vykouzlí nezapomenutelnou magickou atmosféru.

 

U nás v Česku tak velkolepé karnevaly nemáme, ale to neznamená, že si ty naše menší a skromnější nemůžeme užít podobně jako ty vzdálené. Pokud se rozhodnete na nějaký vyrazit, nezapomeňte si pořídit co nejvíce originální a zajímavý kostým. Užijte si tento čas plný zábavy.  

zdroj: google.pl

            

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení