Zajímavosti o látkách s flitry

Vytvořeno19.12.2014

Plesovou sezńu máme v plném proudu a čekají nás vánoční a silvestrovské večírky. Na tyto události určitě flirty patří a chybu s nimi neuděláte.

Na jakých látkách flitry naleznete

Látky pošité, nebo polepené flirty se převážně vyrábějí z umělých, nebo syntetických vláken. Pokud jste příznivci přírodních materiálu najdete i flirty na viskózovém úpletu. Flitry se nemusí kupovat pouze v metráži, ale dají se sehnat i v galanterii našité na různě široké stuhy a prýmky. Při koupi flitrů v metráži, nebo jako ozdobné stuhy je dobré si látku důkladně prohlédnout, zda již někde kamínek, nebo plíšek nechybí. Při najití takové závady je lepší sáhnout po jiných flitrech.

Jak se flitry šijí

Při zpracování flitrů musíme dávat pozor již při jejich stříhání a snažit se stříhat co nejvíce mezi plíšky, abychom je co nejméně nepoškodili. Jakmile se dostaneme k samotnému šití, nebo našívání je dobré si na to udělat trochu více času a našívat je velice opatrně. Při šití se mohou flitry polámat a popraskat. Proto doporučujeme je prošívat strojem pomalu, aby nedošlo k velkým škodám.

Jak se o flitry starat

Flitry bychom neměli sušit v sušičce a prát je pouze v ruce, aby se nám plíšky flitrů nepomačkaly a nepolámaly. Při správném zacházení není potřeba látku žehlit a pokud se nám pomačká, doporučujeme žehlit pouze vlahou žehličkou. Pokud si i tak nejte jisti, použijte bavlněné plátno, přes které flirty přežehlíte.

Co z flitrů ušít

Pokud Vás flitry a jejich lesk láká, neváhejte a užijte si je na šatech, korzetech a sukních. Pro ty, kterým se flirty líbí, ale stále se jich bojí je mohou zkusit pouze na detailech. Třeba na náramenicích, psaníčku, na dozdobení trik se vzory, nebo topy. V našem e-shopu naleznete velkou škálu flitrů na síťovině, úpletu a velice luxusní flirty na polyesterové látce a našité na sametu.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení